Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η «3η Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής» που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» στο ξενοδοχείο AthensPlazaστην Αθήνα.

Το δήμο Φαρσάλων εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Βάια Αρσενοπούλου και από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων ως συνεργαζόμενο κέντρο, παραβρέθηκαν η προϊσταμένη των νοσηλευτριών κ. Ζέφη Γιαννάκη – Γρηγορίου και η επισκέπτρια υγείας κ. Αναστασία Καραμπίνα – Βησσαροπούλου.

Ο αλτρουισμός και η εθελοντική προσφορά, δύο στοιχεία που όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζουν το λαό μας, ήταν οι πρωταγωνιστές στη «Συνάντηση Ελπίδας και Ζωής» που για τρίτη φορά οργάνωσε το «Όραμα Ελπίδας» με τα συνεργαζόμενα κέντρα του, τους εθελοντές της δράσης και τους σημαντικούς φορείς που υποστηρίζουν το έργο του.

Κυρίαρχο στοιχείο στο χώρο της συνάντησης και σημείο φωτογράφησης για όλους, ένας τεράστιος στόχος με το σύνθημα «όλοι μαζί ξεπεράσαμε τους 100.000 δότες και συνεχίζουμε». Τη χρονιά που πέρασε τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά με περισσότερους από 22.000 νέους εθελοντές δότες, 37 νέους συμβατούς δότες, μεταξύ των οποίων δύο Φαρσαλινοί και 57 νέα συνεργαζόμενα κέντρα σε όλη τη χώρα.

Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα ενταθεί η προσπάθεια για σωστή ενημέρωση και θα αυξηθεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων εθελοντών δοτών μυελών των οστών, ώστε να γίνει πραγματικότητα το εναρκτήριο μήνυμα της προέδρου κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη «κανένας ασθενής να μην χάνεται επειδή δε βρέθηκε συμβατός δότης».

Η αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Αρσενοπούλου δήλωσε ότι «ο δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προβολή, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών».