Εκτεταμένες ζημιές σε σπαρμένα και άσπαρτα χωράφια, που σε πολλές περιπτώσεις οι αγρότες τα ετοίμαζαν για σπορά το επόμενο διάστημα προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Διομήδης τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή των Φαρσάλων.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Θεόδωρος Βουλγαρέτσιος, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Cotton Farsala, για τα σπαρμένα που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες, όπως ελαιοκράμβες, σιτηρά κ.λπ. έχει ήδη κινηθεί διαδικασία από τον ΕΛΓΑ, ωστόσο με νερό έχουν καλυφθεί και πολλά κομμάτια γης που ετοίμαζαν οι αγρότες για καλλιέργεια, έχοντας κάνει ήδη έξοδα (π.χ. ντομάτα κ.ά.).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου από την περιοχή ζημιές υπάρχουν και στο ζωικό κεφάλαιο της περιοχής, ενώ ο αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γούσιας ζήτησε ήδη ενημέρωση από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε αναγγελία ζημίας και να κινηθούν οι διαδικασίες εκτίμησης και αποζημίωσης από τον ασφαλιστικό φορέα.

agrotypos.gr