Με ρεκόρ συμμετοχών που φέτος φθάνουν στις δύο κατηγορίες των 21,2 και 5,2 χιλιομέτρων τις 658, αλλά και μεγάλη συμμετοχή παιδιών στη διαδρομή των χιλίων μέτρων όπου θα τρέξουν περισσότερα από 400, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο ημιμαραθώνιος «7ος Αχίλλειος Άθλος» στα Φάρσαλα.

Για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της διοργάνωσης, συναντήθηκαν με το δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, ο πρόεδρος του συνδιοργανωτή Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Φαρσάλων κ. Χρήστος Μπασαγιάννης.

Τα στοιχεία με το «κλείσιμο» των συμμετοχών είναι εξόχως ενθαρρυντικά, αφού 326 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στη μεγάλη διαδρομή και 242 σε αυτή των πέντε χιλιομέτρων.

«Ο Αχίλλειος Άθλος και οι δύο ακόμη διαδρομές αποτελούν ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που πλέον έχει αποκτήσει πανελλαδική εμβέλεια, αφού συμμετέχουν αθλητές και απλοί πολίτες από πολλά σημεία της χώρας. Βούλησή μας είναι, μαζί με τους συνδιοργανωτές, να μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο τη διοργάνωση, μεταφέροντας τα υγιή αθλητικά πρότυπα αλλά και ευ αγωνίζεσθαι στην κοινωνία και κυρίως στους νέους μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που φέτος η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έχουμε ρεκόρ συμμετοχής» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απόστολος Γούλας τόνισε: «Για έβδομή χρονιά ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας στηρίζει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της επαρχίας Φαρσάλων, τον Αχίλλειο Άθλο. Στηρίζουμε με περισσότερες από 100 συμμετοχές αθλητών και με εθελοντές. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και ευελπιστούμε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να γίνει την επόμενη χρονιά διεθνής ο Αχίλλειος Άθλος με συμμετοχές από το εξωτερικό».

Ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των εθελοντών, την πορεία της προετοιμασίας και τον αριθμό των συμμετοχών εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης σημειώνοντας πως «φέτος έγινε μία σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης της διοργάνωσης».

Ο ημιμαραθώνιος «Αχίλλειος Άθλος» των 21.200 μέτρων θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί με αφετηρία της πηγές του Απιδανού και θα έχει τερματισμό στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου.

Ο 4ος Αγώνας δρόμου «5,2 χιλιομέτρων» που διοργανώνεται για να δώσει την ευκαιρία σε όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν στη διοργάνωση του Αχίλλειου Άθλου, αλλά δεν είναι προετοιμασμένοι για τον ημιμαραθώνιο, θα έχει ώρα εκκίνησης τις 9.40 το πρωί από τις πηγές του Απιδανού και τερματισμό στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου.

Ο «7ος Παιδικός – Εφηβικός Αχίλλειος Άθλος» για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8 έως 17 ετών θα έχει ώρα εκκίνησης τις 9.50 το πρωί από τις πηγές του Απιδανού και τερματισμό στο άγαλμα του Αχιλλέα στην πλατεία Δημαρχείου.

Αναλυτικά οι διαδρομές των αγώνων, καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες, στην προκήρυξη που είναι δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα του δήμου Φαρσάλων (dimosfarsalon.gr)