Ο Δήμος Φαρσάλων υπέβαλε τις παρακάτω προτάσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο Υπουργείο Εσωτερικών για να υλοποιήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.034.300 ευρώ.
1) Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Φαρσάλων.
Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι οι εξής:
Σύστημα Εσωτερικής Θερμομόνωσης.
Αντικατάσταση Κουφωμάτων και Υαλοπινάκων.
Προμήθεια και Εγκατάσταση φωτιστικών και λαμπτήρων LED.
Προμήθεια και Εγκατάσταση καυστήρα Φυσικού Αερίου.
Προμήθεια και Εγκατάσταση Φ/Β Συστήματος ισχύος 20 kWp με Ενεργειακό Συμψηφισμό
Θα εφαρμοστούν σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας με ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή ενός συστήματος θερμομόνωσης το οποίο θα συνεισφέρει στην θερμική αποδοτικότητα του κτιρίου.
Οι παρεμβάσεις αναμένεται να μειώσουν την πρωτογενή παραγωγή του κτιρίου κατά 76,7% ήτοι σε 807,4 kWh / m2 και αντίστοιχα θα εξοικονομηθούν 244,95 kg / m2 τόνοι εκπομπών CO2 ετησίως. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργο είναι 340.000 ευρώ.
2) Προμήθεια ενός (1) καινούργιου αναρροφητικού σαρώθρου για τις ανάγκες καθαρισμού δρόμων, πλατειών, πεζοδρόμων, κεντρικών οδών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων όλου του Δήμου Φαρσάλων.
Το σάρωθρο θα έχει την ικανότητα σάρωσης, αναρρόφησης και πλύσης ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες στις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου. Το σύστημα διεύθυνσης του σαρώθρου θα εξασφαλίζει την αποτελεσματική πρόσβαση και σάρωση σε στενούς δρόμους - πεζοδρόμια του Δήμου.
Το κόστος προμήθειας ανέρχεται σε 215.000 ευρώ και θα πραγματοποιηθεί ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια του σαρώθρου.
3) Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Φαρσάλων, συνολικού προϋπολογισμού 320.000 ευρώ. Θα αναβαθμιστούν συνολικά 48 υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Φαρσάλων.
4) Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις στον Δήμο Φαρσάλων, συνολικού προϋπολογισμού 159.300 ευρώ. Με το παραπάνω έργο θα γίνουν επεμβάσεις για τη βελτίωση προσβασιμότητας σε άτομα ΑΜΕΑ, σε δεκατρία (13) σχολικά συγκροτήματα.
Επίσης :
η ανάπλαση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού σχολείου Φαρσάλων εμβαδού 3.573,00 τ.μ.
η ανακατασκευή της στέγης του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων εμβαδού 1.365,00 τ.μ. και
η επισκευή 200,00 τ.μ. στέγης στο Τεχνικό Λύκειο Φαρσάλων.