Ο Σύλλογος Ντόπιων Φαρσάλων "Ο Ενιπέας" συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Φαρσάλων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας την εκδήλωση "2η Παραδοσιακή Τοπική Κουζίνα", που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα.
Η τοπική κουζίνα φέτος είχε θέμα το σιτάρι, το αλεύρι και τα προϊόντα τους. Επίσης, είχε σκοπό να αναδείξει τις αξιόλογες ντόπιες συνταγές, με την προβολή φωτογραφιών σχετικά με τα παραδοσιακά εδέσματα, ενώ έγινε ενημέρωση για τη διατροφική αξία της κάθε συνταγής. Παράλληλα, έγινε επίδειξη των ήδη μαγειρεμένων εδεσμάτων από μαγείρισσες των Φαρσάλων, τα οποία προσφέρθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης σ' όλους τους παρευρισκομένους.
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Αστάρα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, ενώ κύρια ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η διατροφολόγος κ. Στέλλα Μορφογιάννη.
Τέλος, πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων (παιδικών και ενηλίκων) του Συλλόγου Ντόπιων "Ο Ενιπέας", των χορευτικών του Ε.Σ. Νέου Μοναστηρίου "Η Ανατολική Ρωμυλία" του Ομίλου Ερευνών Πηλίου με έδρα την Αγριά και του Π.Λ.Ο. Ακρίτες Αλμωπίας. Τα χορευτικά συγκροτήματα συνόδευσε η παραδοσιακή ορχήστρα του Συλλόγου Ντόπιων "Ο Ενιπέας".