Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου άνοιξε και φέτος τις πύλες της η «Εμποροπανήγυρις Φαρσάλων 2017», το ιστορικό «παναΐα παζάρ», που μετρά περισσότερα από 400 χρόνια ζωής και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα και πλέον οργανωμένα εμπορικά πανηγύρια της Κεντρικής Ελλάδας. Η εμποροπανήγυρη των Φαρσάλων συγκεντρώνει υψηλή επισκεψιμότητα, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος και είναι ένας δυναμικός θεσμός που δίνει ζωή στην τοπική κοινωνία κατά τη διάρκεια των επτά ημερών που διαρκεί 15-21 Αυγούστου.
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν και να κάνουν τις αγορές τους σε περισσότερους από διακόσιους υπαίθριους στεγασμένους χώρους, να γευτούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τον φημισμένο χαλβά Φαρσάλων αλλά και να διασκεδάσουν σε καθορισμένους χώρους ψυχαγωγίας (Ταβέρνες, Λούνα Παρκ).
Επιπλέον, για τρίτη συνεχή χρονιά λειτουργούν περίπτερα συλλόγων, οργανώσεων και τοπικών παραγωγών με σκοπό την προβολή του έργου, των δράσεων και των προϊόντων τους.
Φέτος, στην Εμποροπανήγυρη λαμβάνει μέρος με δικό του περίπτερο και ο ΟΠΑΚΠΑ του δήμου Φαρσάλων, στον χώρο του οποίου θα πραγματοποιούνται δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Εργαστήρι Ζωγραφικής Φαρσάλων. Επίσης στο συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί πιλοτικά και «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη».

ert.gr