Για τις προοπτικές και τα προβλήματα στον αθλητισμό συζήτησαν σε σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων, παρουσία του δημάρχου κ. Μάκη Εσκίογλου, η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων νομού Λάρισας, εκπρόσωποι Σωματείων της επαρχίας Φαρσάλων και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και εστίασε κυρίως στα ζητήματα των αθλητικών υποδομών στην επαρχία, αλλά και στους τρόπους ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων. 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Εσκίογλου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οφείλουμε όλοι να σταθούμε όλοι δίπλα στα αθλητικά σωματεία που δίνουν πνοή και βγάζουν τα νέα παιδιά από το σπίτι. Πρέπει όλα τα νέα παιδιά να πάρουν το κίνητρο και το ερέθισμα και να συμμετέχουν σε αθλητικούς οργανισμούς, να γνωρίσουν το αθλητικό ιδεώδες, το ευ αγωνίζεσθαι και να κοινωνικοποιηθούν.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα σε αυτά και να βοηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχουμε ως αυτοδιοίκηση.

Από τις ομάδες επισημάνθηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν στα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις τους, έχει γίνει καταγραφή από την Τεχνική Υπηρεσία και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και εντός του 2020 θα ξεκινήσουν τα έργα.

Έχουμε καταθέσει ήδη τις ελλείψεις και τα προβλήματα στους αρμοδίους και αναμένουμε τα σχετικά προγράμματα του «Φιλόδημος» για το νέο έτος.

Όσο αφορά την οικονομική ενίσχυση των σωματείων, θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου οι φάκελοι των ομάδων, να ελεγχθούν από την οικονομική επιτροπή του Δήμου και εν συνεχεία να γίνουν οι ενέργειες ώστε να ενταχθούν σε νέα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, να αποσταλούν και να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Βρισκόμαστε στην αρχή της θητείας μας, αλλά να είστε βέβαιοι, πως θα είμαστε δίπλα σε κάθε φορέα που προάγει τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής.
Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων νομού Λάρισας γι’ αυτή της την πρωτοβουλία».

Να σημειωθεί πως με ανακοίνωσή που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνάντησης, «το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝ Λάρισας κ. Μπουχλαριώτης Δ. θέλουν να ευχαριστήσουν το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Εσκίογλου για την εγκάρδια υποδοχή και τη σοβαρότητα που αντιμετώπισε τα προβλήματα των τοπικών σωματείων όπως και τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. και πρόεδρο της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣ Λάρισας κ. Μπασαγιάννη Χ., τους αντιδημάρχους κ.κ. Κουκουλιό Σ. και Γκατζόγια Ν., τον επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Δημοτική Πρωτοβουλία κ. Κων/νο Τύμπα, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Μπρόζο Κ. και Γκέβρο Γ. και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Αμπελιάς και Διοικητικό Σύμβουλο της ΕΠΣΝΛ κ. Μπανιά Π. για την άψογη φιλοξενία που πραγματοποίησαν στη διοίκηση της ΕΠΣΝ Λάρισας και στα σωματεία της.

Επιπλέον, θέλουν να ευχαριστήσουν τους εκπροσώπους των σωματείων του Αχιλλέα Φαρσάλων, του Ολυμπιακού Αμπελιάς, της Δόξας Υπέρειας, του Ναρθακίου, της Αναγέννησης Φαρσάλων, του Ατρόμητου Βαμβακούς, της Νίκης Κρήνης, της Ακαδημίας Αχιλλέως, της Θύελλας Βασιλής, του Μέγα Αλέξανδρου Χαλκιάδων και του Σταυραετού Σταυρού για την παρουσία τους στο Δ.Σ.»