Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιοδεύουσα έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, από το «Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά». Η έκθεση έγινε στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Φαρσάλων με θέμα: «Ο Ομηρικός Αχιλλέας: διαχρονικές αντανακλάσεις στην τέχνη και τη γραμματεία» που οργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων, από κοινού με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας (7 έως 9 Φεβρουαρίου 2019).
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων από τις 4 έως στις 17 Φεβρουαρίου 2019. Σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες επισκέψεις των μαθητών στην έκθεση, την οποία επισκέφθηκαν 800 μαθητές σχολείων του δήμου. Επίσης μεγάλη ήταν και η προσέλευση πολιτών (περίπου 600) αλλά και οργανωμένων ομάδων όπως: Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων, Χορωδία ΚΑΠΗ ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ, Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Φαρσάλων κ.α.

Σκοπός της έκθεσης ήταν να αναδείξει αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας.
Οι περιοδεύουσες εκθέσεις του Μουσείου σε Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Ασία και την Αφρική, φιλοξενήθηκαν και φιλοξενούνται σε σημαντικά αρχαιολογικά και τεχνολογικά μουσεία, πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς.
Η έκθεση ήταν χωρισμένη σε ενότητες, όπως ρομποτική, υπολογιστική (computing), ατμοκίνηση, αεριοπροώθηση, αυτοκίνηση, αυτόματη πλοήγηση, αυτοματισμοί, προγραμματισμός, τηλεπικοινωνίες, κρυπτογράφηση, γεωδαισία, χαρτογράφηση, αστρονομία, μετρητικά όργανα, αυτόματα, αξιοποίηση υδραυλικής και αιολικής ενέργειας, εφαρμογές ιμαντοκίνησης, οδοντοκίνησης και αλυσοκίνηση, κ.ά. και αποδεικνύει με απόλυτη εγκυρότητα και αξιοπιστία το γεγονός ότι πολλές επιστήμες και τεχνικές, που μοιάζουν σημερινές ή τουλάχιστον της νεωτερικής εποχής, γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα.
Υπεύθυνος της δράσης: Κώστας Δερλός, Δημοτικός Σύμβουλος – Πρόεδρος ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ.