Οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων επισκέφθηκαν την Αρχαιολογική Έκθεση «Κάστρο Καλλιθέας, Ματιές σε μια αρχαία πόλη», που φιλοξενείται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Δήμου Φαρσάλων Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας και οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τη Διευθύντρια του αρχαιολογικού προγράμματος Σοφία Καραπάνου και την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Βάσω Νούλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση περιλαμβάνονται ευρήματα των ανασκαφών σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, ανάμεσά τους αγγεία, υφαντικά βάρη, λυχνάρια, ειδώλια, νομίσματα και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία συντηρήθηκαν στα εργαστήρια της Εφορείας.
Τα πιο αξιόλογα ευρήματα προέρχονται από την έρευνα του Κτιρίου 10, μίας ιδιωτικής οικίας ασυνήθιστα μεγάλου μεγέθους, που έδωσε πολλές πληροφορίες για την καθημερινή ζωή της πόλης. Συνοδεύονται από φωτογραφίες, επεξηγηματικά κείμενα, βίντεο και μακέτες των σημαντικών κτηρίων, τα οποία βοηθούν στην εκτίμηση της εικόνας της αρχαίας πόλης. Επιπλέον, εκτίθεται και ένας πειραματικός όρθιος αργαλειός, ο οποίος κατασκευάστηκε και στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν αρχαία υφαντικά βάρη που βρέθηκαν στην Οικία 10, για να υφανθεί ένα κομμάτι υφάσματος.