Τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν την ταχεία εξέταση ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid test) θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, κάτοικοι της επαρχίας Φαρσάλων, στο χώρο της σκεπαστής αγοράς, στην είσοδο της πόλης από Λάρισα.

Η δειγματοληψία θα γίνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες από το δήμο Φαρσάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Κινητές Μονάδες Ειδικού Σκοπού του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα διεξαχθεί και πάλι μέσω της δράσης «drive through testing». Οι πολίτες θα προσέρχονται με τα αυτοκίνητά τους και το συνεργείο του ΕΟΔΥ θα λαμβάνει δείγμα άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και να δημιουργείται συνωστισμός, καθώς δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή  με τον χρόνο εξυπηρέτησης να μην υπερβαίνει τα 5 λεπτά. Οι πολίτες που θα προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους.

Η δειγματοληψία θα γίνει παράλληλα με τη διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει τα εξής: «Βρισκόμαστε στην κρίσιμη καμπή της πανδημίας, στο δεύτερο κύμα της. Στο πλαίσιο αυτό, προσπαθούμε να έχουμε μία κατά το δυνατό ακριβέστερη εικόνα για την εξάπλωση του ιού στην περιοχή μας. Έτσι, ζητήσαμε από την Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ να διεξαχθούν νέα δωρεάν μαζικά τεστ την ερχόμενη Πέμπτη στο χώρο της σκεπαστής αγοράς. Θέλω να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή τους τόσο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, όσο και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου και γενικό γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Βασίλη Πινακά, καθώς και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα».