Πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, στις 3 Ιανουαρίου όπως κάθε χρόνο, για την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ, η εικόνα και το πετραχήλι του οποίου βρίσκεται στον Ιερό Ναό. Στις εκδηλώσεις χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος. Μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας για τους φοιτητές της επαρχίας Φαρσάλων.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο φοιτητής της Νομικής και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Κων/νος Μανταλιάς και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: "Καλή Χρονιά. Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας και τη φετινή χρονιά. Ήρθατε για να ξεκουραστείτε λίγες ημέρες στα σπίτια σας, να δείτε τους δικούς σας και ευχαριστούμε και εμείς που είστε εδώ σήμερα και μας τιμάτε με την παρουσία σας. Ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της εκκλησίας και βρίσκεστε ανάμεσά μας.
Πρέπει να έχουμε πιο συχνές συναντήσεις. Πιστεύω ότι μπορούν και με τη βοήθεια του Δημάρχου Φαρσάλων να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να γνωριστούμε καλύτερα. Θέλω να γνωρίζετε ότι η εκκλησία σάς σκέπτεται και σας διαβεβαιώνω ότι μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι στις δυσκολίες που τυχόν θα αντιμετωπίσετε. Παίρνουμε δύναμη όταν είστε κοντά μας. Είστε η ελπίδα μας, η αγάπη μας. Σας έχουμε μέσα στην καρδιά μας, όπως τον Χριστό. Καλή χρονιά σ' όλους".

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος στον χαιρετισμό του ευχήθηκε "Ευτυχισμένο και καλύτερο το 2018", προέτρεψε δε τους φοιτητές: "Όταν με το καλό τελειώσετε τις σπουδές σας, να γυρίσετε στον τόπο καταγωγής σας για να προσφέρετε, αλλά και αν δεν γίνει αυτό, από εκεί που θα βρίσκεστε, να θυμάστε πάντα τον τόπο καταγωγής σας και να προσπαθείτε να βοηθήσετε με οιονδήποτε τρόπο. Πιστεύω σε σας, εύχομαι καλές σπουδές για μια καλύτερη κοινωνία, από αυτή που έχουμε. Καλή Χρονιά, ατομική και οικογενειακή ευτυχία. Η γενιά σας πρέπει να μας βγάλει από την κρίση και όλοι πρέπει να προσφέρετε σ' αυτό".
Ακολούθησαν κάλαντα και χριστιανικά τραγούδια από ορχήστρα που την αποτελούσαν φοιτητές και η εκδήλωση έκλεισε με ευχές για ένα καλύτερο 2018.
Τα τρία φλουριά της βασιλόπιτας αντιστοιχούσαν σ' ένα τάμπλετ, σ' ένα βιβλίο και σ' ένα μικρό χρηματικό ποσό.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ιερός κλήρος της επαρχίας Φαρσάλων, γονείς και φοιτητές απ' όλη την επαρχία Φαρσάλων.