Στις 25 Αυγούστου πραγματοποιείται στον Άγιο Γεώργιο Φαρσάλων η «Καλοκαιρινή Γιορτή Γλυκού».
Πρόκειται για μια εκδήλωση που στόχο έχει την προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση των παραδοσιακών γνώσεων παρασκευής στις νεότερες γενιές.

Καταξιωμένοι επαγγελματίες της περιοχής σε ειδικές υλικοτεχνικές εγκαταστάσεις, θα δημιουργήσουν και θα επιδείξουν νόστιμες συνταγές παρουσία των συμμετεχόντων οι οποίοι και θα απολαύσουν τα γλυκά τους δωρεάν.  Στο πλαίσιο της παρουσίασης των συνταγών διεξάγεται διαγωνισμός  όπου οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα αξιολογηθούν από επιτροπή ειδικών.
Η πλατεία του χωριού θα είναι διακοσμημένη με χρωματιστά ζαχαρωτά και γλυκίσματα, ενώ τα παιδία θα έχουν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν γρανίτες και παγωτά.  Οι συνταγές των γλυκών, ενηλίκων και παιδιών θα δημιουργήσουν το τρίτο βιβλίο «Γλυκές Ιστορίες του Χωριού μας».

Στην πρώτη «Γιορτή Γλυκού» οι παραδοσιακές συνταγές των γλυκών που προσφέρθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής, εκδόθηκαν στο πρώτο βιβλίο του συλλόγου με τίτλο «Γλυκές Ιστορίες από το όμορφο χωριό μας».

tornosnews.gr