«Αν θέλουμε πραγματικά να καταγραφούμε από τον ιστορικό του μέλλοντος ως τοπικοί άρχοντες που άφησαν έστω ένα παραπάνω λιθαράκι στον τόπο τους, πρέπει να πορευτούμε στο δρόμο του διαλόγου και των συναινέσεων. Να ακούμε τους πολίτες και να συζητάμε μεταξύ μας».

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων, ο  νεοεκλεγέντας δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου, των προέδρων και των συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής, στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, παρουσία πλήθος κόσμου.

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Εσκίογλου ανέφερε:

«Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνδημότες,
Θέλω κατ’ αρχάς να ευχηθώ υγεία και ευημερία σε όλους εδώ τους παρευρισκόμενους και στις οικογένειές σας.

Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την επαρχία Φαρσάλων, γιατί σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας εποχής για την περιοχή.
Είναι μεγάλη τιμή για μένα κι ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση των Φαρσάλων και των χωριών μας, ως νέος δήμαρχος Φαρσάλων.

Όπως όμως έχω πει σε κάθε δημόσια μου εμφάνιση τους τελευταίους μήνες, ο στόχος είναι αδύνατο να επιτευχθεί εάν δεν έχω στο πλευρό μου σύσσωμη τη Φαρσαλινή κοινωνία και φυσικά το σύνολο των συναδέλφων εντός του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Είμαι βέβαιος πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Γι’ αυτό το λόγο από την πλευρά μου, ως νέος δήμαρχος Φαρσάλων, δεσμεύομαι πως θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτή η θητεία να κυλήσει με σύμπνοια και ομοθυμία και προπαντός με διάθεση συνεργατικότητας.

Βασικό μας μέλημα ως νέα δημοτική αρχή, είναι η καθημερινότητα του πολίτη και η ισόμετρη ανάπτυξη της πόλης και των χωριών, παράλληλα με το στόχο των μεγάλων έργων, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανάπτυξη συνολικά της επαρχίας Φαρσάλων.

Αν θέλουμε πραγματικά να καταγραφούμε από τον ιστορικό του μέλλοντος ως τοπικοί άρχοντες που άφησαν έστω ένα παραπάνω λιθαράκι στον τόπο τους, πρέπει να πορευτούμε στο δρόμο του διαλόγου και των συναινέσεων.

Να ακούμε τους πολίτες και να συζητάμε μεταξύ μας.
Είμαι βέβαιος πως θα το κάνουμε όλοι και πως θα πετύχουμε. Καλή και παραγωγική θητεία σε όλους!»

Υπενθυμίζεται τέλος, πως η νέα δημοτική θητεία επισήμως ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.