Ο Δήμος Φαρσάλων, σε συνεργασία με τον σύλλογο Εθελοντών δοτών μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», διοργάνωσε γιορτή Εθελοντισμού στην Πλατεία Δημαρχείου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές σχολείων, αθλητικά σωματεία και σύλλογοι.
Η συντονίστρια της εκδήλωσης Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, ευχαρίστησε θερμά τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση, με συνέπεια να συμμετέχει πλήθος μαθητών στην εκδήλωση. Ανέφερε ότι η γιορτή αυτή ονομάστηκε «Γίνε το κομμάτι που λείπει» για τον εξής απλό λόγο: μπορεί ένας από εμάς να είμαστε το κομμάτι που λείπει από κάποιον άλλο άνθρωπο. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς όλων των πολιτών του Δήμου μας έτσι ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη του αισθήματος της κοινωνικής δράσης και ευθύνης.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπαμπανίκας.
Η Παρασκευή Μπακαρού, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας, λαμβάνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στον ρόλο της νέας δομής και διάβασε στους μαθητές των σχολείων την ιστορία του μικρού Αλέξανδρου, ο οποίος βρήκε το κομμάτι που του έλειπε και παρότρυνε τους παρευρισκομένους να κάνουν την ιστορία αυτή εικόνα στο μυαλό τους.

Αμέσως μετά, μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου μίλησαν για τον εθελοντισμό, μέσα από ωραία κείμενα και η Αναστασία Καραμπινά-Βησσαροπούλου, επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, μίλησε για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Στην εθελοντική αιμοδοσία αναφέρθηκε η Σούλα Λούκουτου, Πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Φαρσάλων. Ο Κων/νος Βησσαρόπουλος, αρχηγός του 2ου Συστήματος Προσκόπων Φαρσάλων, τόνισε την ενεργή συμμετοχή των προσκόπων σε αυτή την εθελοντική δράση.
Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι μαζί οι μαθητές φώναξαν δυνατά «Γίνε το κομμάτι που λείπει» και άφησαν στον Φαρσαλινό ουρανό γαλάζια μπαλόνια να ταξιδέψουν το μήνυμα της ελπίδας.
Τριάντα (30) μαθητές παρέμειναν στον χώρο και έπαιξαν ένα παιχνίδι που διοργάνωσε το τοπικό Τμήμα Φαρσάλων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με θέμα την εθελοντική δωρεά Μυελού των Οστών. Οι μαθητές πήραν πολλές πληροφορίες σε ελάχιστο χρόνο και έφυγαν ενθουσιασμένοι.
Το κορυφαίο γεγονός της εκδήλωσης αναμφίβολα είναι ότι εικοσι έξι (26) νέοι δότες προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των εθελοντών από τα Φάρσαλα. Οι λήψεις δειγμάτων έγιναν από τις: Αναστασία Καραμπινά-Βησσαροπούλου, επισκέπτρια υγείας, Ζέφη Γιαννάκη-Γρηγορίου, Προϊσταμένη των νοσηλευτριών, Ανθούλα Ζάμπαλου και Μαρία Αντωνιάδου, νοσηλεύτριες.
Τη δράση στήριξαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και του Παραρτήματος Ρομά Δήμου Φαρσάλων.