Στην ένταξη του παλαιού δημοτικού σχολείου Φαρσάλων στο πρόγραμμα «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» αναφέρεται η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Αννα Βαγενά.
Όπως σημειώνει: "Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την έγκριση της ένταξης του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων στο πρόγραμμα «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με σκοπό την αποκατάσταση και επανάχρησή του ως χώρου έκθεσης αρχαιολογικής συλλογής.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Δήμος Φαρσάλων ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόκληση του υπουργείου για κατάθεση προτάσεων, την οποία το γραφείο μας είχε προωθήσει σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας της Λάρισας. Ο Δήμος Φαρσάλων ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε. Στη συνέχεια, οι συνεργάτες μου κι εγώ, σε μια κοινή προσπάθεια με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, καταφέραμε να εγκριθεί η πρόταση.
Τα εύσημα ανήκουν, επίσης, στον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων, κ. Τάσο Λιαπή, για την άριστη συγκρότηση και επίβλεψη της πορείας της πρότασης.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού έχει κηρύξει το εν λόγω κτίριο ως «Νεώτερο μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, ιδιαίτερης σημασίας για την ιστορία της εκπαίδευσης και της εξέλιξης της αρχιτεκτονικής των σχολείων στην Ελλάδα» και πως η βασική φιλοσοφία της επέμβασης στο μνημείο θα είναι η διατήρηση της αυθεντικότητας της κατασκευής και η διατήρηση της τυπολογίας, ώστε να διατηρηθεί η αισθητική του ενότητα.
Έτσι, το Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων θα μετατραπεί  σύντομα σε ένα σημαντικό για τον τόπο χώρο έκθεσης αρχαιολογικής συλλογής, ένα έργο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό".