Ο Δήμος Φαρσάλων διοργανώνει δύο εκδηλώσεις για το ηλεκτρονικό έγκλημα και την ασφαλή χρήση του Η/Υ με ομιλητή τον στρατηγό της Αστυνομίας και πρώην διοικητή Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μ. Σφακιανάκη στις 5 και 6 Μαρτίου 2017.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν δύο ενημερωτικές ομιλίες σε μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων, σε γονείς μαθητών και γενικά σε όλους τους δημότες των Φαρσάλων.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/3 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, με θέμα «Διαδικτυακοί Κίνδυνοι», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης και επαρχίας Φαρσάλων τη Δευτέρα 6/3 και ώρα 11 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης, με θέμα «Μύθοι και πραγματικότητα στο Διαδίκτυο».

Ο κ. Μ. Σφακιανάκης θα συνοδεύεται από εγκληματολόγο – ψυχολόγο και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι φαινόμενα που απασχολούν τους εφήβους και τους ενήλικες, κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο, όπως:

– Ψηφιακά αποτυπώματα/ ίχνη.

– Sexting ή διαδικτυακό sex

– Grooming ή αποπλάνηση κ.λπ.

– Ψηφιακές διαδρομές υψηλού ρίσκου

Στα θέματα αυτά θα παρουσιαστούν οι επικίνδυνες πτυχές, οι λόγοι που οδηγούν στα φαινόμενα αυτά και οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Υπεύθυνη της δράσης είναι η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φαρσάλων κα. Κυριακή Παναγιωτοπούλου