Σε δήλωσή του με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού και στη χώρα μας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τονίζει τα εξής:

«Ζούμε πρωτοφανείς συνθήκες ως χώρα. Η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται στο κατώφλι μας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πολιτείας και των αρμόδιων επιστημονικών φορέων, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ως δήμος Φαρσάλων λάβαμε – και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όταν αυτό κριθεί απαραίτητο - όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη της κοινωνίας, όπως η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ, των αθλητικών δομών, των παιδικών χαρών, όλων των πολιτιστικών και αθλητικών προγραμμάτων, καθώς και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Επιπρόσθετα, θέσαμε σε εφαρμογή σχέδιο διαχείρισης της κρίσης προκειμένου οι υπηρεσίες του δήμου να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους, δίνοντας όμως τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετηθούν εκ του μακρώθεν, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 2491350100.

Τώρα, σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές, θα μετρήσει περισσότερο η ατομική ευθύνη του καθενός. Γι’ αυτό προτρέπω όλους τους δημότες να παραμείνουν στα σπίτια τους, στους γονείς να διαφυλάξουν την υγεία τους, την υγεία των οικείων τους, αλλά και των υπολοίπων, ως υπεύθυνοι καθοδηγητές και των παιδιών τους. Και κυρίως παρακαλώ τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας κι εκείνους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους, αλλά και τις συναναστροφές τους.

Τηρούμε ευλαβικά τις συμβουλές των αρμόδιων επιστημονικών φορέων και της πολιτείας και τους κανόνες υγιεινής.

Ο κορωνοϊός είναι μία μπόρα που θα περάσει. Ας μην του επιτρέψουμε να αφήσει πίσω του πληγές που δε θα κλείσουν ποτέ.

Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά ευθύνη, σύνεση και προσοχή από τον καθέναν μας.»