Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα "Φιλόδημος" τρία νέα έργα του Δήμου Φαρσάλων συνολικού προϋπολογισμού 1.445.561 ευρώ (με το Φ.Π.Α.), σύμφωνα με τις Αποφάσεις Ένταξης που υπογράφηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών.
1) «Προμήθεια συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρσάλων», συνολικού προϋπολογισμού 863.920 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
Το έργο αφορά στην προμήθεια και στην ολοκληρωμένη εγκατάσταση συστήματος αυτοματισμού, τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ Φαρσάλων, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών. Η ανάγκη υδροδότησης του διευρυμένου Δήμου Φαρσάλων από τη ΔΕΥΑ Φαρσάλων καθιστά αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση του δικτύου ύδρευσης. Το σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού που πρόκειται να ενσωματωθεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ θα συμπεριλάβει τους οικισμούς των δημοτικών ενοτήτων Φαρσάλων, Ενιπέα και Πολυδάμαντα.
2) «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις στο Δήμο Φαρσάλων», συνολικού προϋπολογισμού 159.300 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Φαρσάλων.
Με το προτεινόμενο έργο θα γίνουν επεμβάσεις πρόσβασης ΑΜΕΑ σε δεκατρία (13) σχολικά συγκροτήματα. Θα γίνει ανάπλαση του αύλειου χώρου του 1ουΔημοτικού σχολείου Φαρσάλων εμβαδού 3.573,00 τ.μ. Θα ανακατασκευασθεί η στέγη του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Φαρσάλων εμβαδού 1.365,00 τ.μ. και θα γίνει επισκευή 200,00 τ.μ. στέγης στο Τεχνικό Λύκειο.
Αναλυτικά οι εργασίες ανά κτιριακή μονάδα :
Σε όλα τα λειτουργούντα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια – Λύκεια θα κατασκευασθούν ράμπες προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ μεταξύ της κύριας εισόδου του Σχολείου και της υψομετρίας της αυλής σύμφωνα με το εγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο διευκόλυνσης προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ. Το σύνολο των σχολικών μονάδων στις οποίες θα γίνει η επέμβαση ανέρχεται σε δεκατρία (13).
Οι εργασίες θα είναι επιφανειακές και θα περιλαμβάνουν την κατασκευή της ράμπας με οπλισμένο σκυρόδεμα, την επίστρωση με αντιολισθητικά υλικά, την τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος και τον χρωματισμό των σκυροδεμάτων με ακρυλικό τσιμεντόχρωμα και των κιγκλιδωμάτων με ελαιόχρωμα
Στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου γίνεται ανασχεδιασμός του που περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του χώρου, χάραξη νέων γηπέδων αθλοπαιδιών και την δημιουργία χώρου φύτευσης περιμετρικά.
Γίνεται ανακατασκευή της στέγης του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου, καθώς λόγω του χρόνου κατασκευής της, του τρόπου και των υλικών κρίνεται ως απολύτως αναγκαία για την ασφάλειά της και την ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου και μερική ανακατασκευή της στέγης του επαγγελματικού Λυκείου.
3) «Προμήθεια μηχανήματος έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού του Δ. Φαρσάλων» συνολικού προϋπολογισμού 215.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Φαρσάλων, που αφορά στην προμήθεια ενός σαρώθρου (μηχανικής σκούπας) μετά του συνοδευτικού εξοπλισμού.