Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και ο Δήμος Φαρσάλων στο πλαίσιο του έργου του προγράμματος INTERREG MED με τίτλο PEGASUS, συνδιοργάνωσαν εκπαιδευτικές ημερίδες στο ΚΔΑΠ Φαρσάλων στις 25/10/2019 και στο ΚΔΑΠ Βασιλή στις 30/10/2019.

Στόχος των εκπαιδευτικών ημερίδων ήταν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας, να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν καλύτερη επαφή με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, να μάθουν για τη λειτουργία των ΑΠΕ και τα οφέλη τους τόσο προς το περιβάλλον όσο και τον άνθρωπο, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου Φαρσάλων στην προστασία του κλίματος, η μείωση του οικολογικού και ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων και η ενίσχυση των προσπαθειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Το στέλεχος του Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας κ. Ελευθέριος Γιακουμέλος παρουσίασε το Πρόγραμμα Pegasus που αφορά στη δημιουργία ενός μικροδικτύου, τσις μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πρότυπες εφαρμογές τους σε όλη την Ελλάδα, τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μοιράστηκε εκπαιδευτικό υλικό, έγινε παρουσίαση μικρών αυτοκινήτων με φωτοβολταϊκά πανέλα και δόθηκαν στους εκπαιδευτικούς των ΚΔΑΠ.

Ο Δήμος Φαρσάλων θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλες τις δομές του.