Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου για τον "Ρόλο των Κέντρων Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας στους Δήμους", που ολοκληρώθηκε στην Ηγουμενίτσα, ο Δήμος Φαρσάλων κατόρθωσε να αποσπάσει δύο (2) βραβεία κοινωνικής προσφοράς.

Το πρώτο, για την πρόληψη υγείας μέσα από την θεσμοθέτηση των Κέντρου Πρόληψης - ΚΕΠ Υγείας παρέλαβε ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ενώ το δεύτερο, για τη διάκριση του Κέντρου Πρόληψης – ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Φαρσάλων στα πρώτα πέντε (5) ΚΕΠ Υγείας στην Ελλάδα με τις περισσότερες Δράσεις και περισσότερους ωφελούμενους το 2017 και για την ύψιστη ωφέλεια των δημοτών, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου.
Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος δήλωσε: «Είμαστε εύλογα και δικαιολογημένα υπερήφανοι για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Υγείας (Κ.Ε.Π.) του Δήμου μας, αλλά και για τη σημαντικότητα της λειτουργίας του με τις πολλές και ποικίλες δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων. Ιδιαίτερα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας επωφελήθηκαν από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του κέντρου. Και μάλιστα κάτοικοι όχι μόνο της πόλης αλλά και του συνόλου των κοινοτήτων. Αυτή η λειτουργία και η πληθώρα των δράσεων, με το μεγάλο αριθμό των ωφελουμένων έφεραν τη διπλή βράβευση του Κέντρου Πρόληψης Υγείας του Δήμου μας και δικαιωματικά της Κικής Παναγιωτοπούλου, προέδρου της ΔΗΚΕΦΑ και υπευθύνου λειτουργίας του Κέντρου και των δράσεών του».
Η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου δήλωσε ακολούθως: «Η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί οι προσπάθειες του Δήμου Φαρσάλων αναγνωρίστηκαν και ανταμείφθηκαν. Οι ημερίδες πρόληψης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκαν στην έδρα αλλά και στις κοινότητες του Δήμου μας. Το ίδιο και οι ιατρικές εξετάσεις. Ο στόχος ήταν να έχουν πρόσβαση στις δράσεις μας όλοι οι δημότες.

Ευχαριστούμε πρώτα από όλους, τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, τον Διευθυντή, την προϊσταμένη και τις νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, τους εργαζόμενους των Κινητών μονάδων, τους κορυφαίους επιστήμονες που συμμετείχαν στις δράσεις μας, τους ιατρούς - παρόχους μας και τα συνεργαζόμενα μικροβιολογικά κέντρα, τους εργαζόμενους του ΚΕΠ και όλου του Δήμου Φαρσάλων που στήριξαν τις δράσεις και κυρίως τις δομές Κέντρο Κοινότητας και Βοήθεια στο σπίτι, ενώ τέλος, όλους τους δημότες που αγκάλιασαν τη θεσμοθέτηση του ΚΕΠ Υγείας».