Η επικινδυνότητα του δρόμου Φαρσάλων - Λάρισας και το αίτημα για άμεση ανακατασκευή του ώστε να γίνει πιο ασφαλής κινητοποίησε την Κυριακή τους κατοίκους της πόλης. Μια μεγάλη ομάδα Φαρσαλινών με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνο Τύμπα, συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στον Περιφερειακό δρόμο απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων. Στο κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας ανταποκρίθηκαν περίπου 150 άτομα, αφού η κατασκευή αυτού του δρόμου είναι κεντρικής προτεραιότητας.

Οι κάτοικοι της επαρχίας, έχουν θρηνήσει όλα αυτά τα χρόνια αρκετά θύματα τροχαίων, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του δρόμου. Πέραν της ασφάλειας που είναι το μείζον, ο οδικός άξονας Λάρισας-Φαρσάλων είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για την οικονομική ανάπτυξη του νομού .

Για την υλοποίηση της ανακατασκευής του δεν υπάρχει καμία απάντηση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών, ούτε καν για την τύχη της μελέτης του που βρίσκεται στις υπηρεσίες του υπουργείου από το 2009.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Τύμπας

Στο σημαντικό ζήτημα της ανακατασκευής του δρόμου αναφέρθηκε με δήλωσή του o περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Κώστας Τύμπας ο οποίος κατάγεται από τα Φάρσαλα:

"Η κατασκευή του δρόμου είναι ζήτημα κεντρικής προτεραιότητος, είναι ζήτημα που λιμνάζει εδώ και πολλά χρόνια. Οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν. Οι γραφειοκρατικές παλινωδίες ουκ ολίγες. Οι μελέτες περιφέρονται εδώ και 10 χρόνια σχεδόν στους διαδρόμους του υπουργείου υποδομών μεταφορών και δικτύου και των 3 κυβερνήσεων. Ποιον και τι απ’ όλα να πιστέψουμε? Ο δρόμος κατάντησε ‘’γεφύρι της Άρτας’’. Ένας δρόμος καρμανιόλα που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους – χύθηκε αίμα. Ένας δρόμος στενός, με πολλές στροφές, με ελλειπή φωτισμό. Μία διαρκής απειλή για την ασφάλεια όλων, ένας δρόμος γεμάτος εικονοστάσια." 

Ο Κωνσταντίνος Τύμπας

Λ.Ε.