Αυτοψία σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Φαρσάλων που χτυπήθηκαν το τελευταίο διάστημα από ακραία καιρικά φαινόμενα, πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σοφία Χατζηπλή και Σταύρος Κουκουλιός, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γούσιας, καθώς και ο επόπτης του ΕΛΓΑ στο νομό Λάρισας κ. Γιώργος Σαμαράς.

Η αυτοψία έλαβε στα δημοτικά διαμερίσματα των Κάτω Βασιλικών, του Δασολόφου και του Πολυδάμειου, αλλά και στη θέση «Τραγάνες» έξω από τα Φάρσαλα.

Δυστυχώς η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες σε καίριο σημείο της καλλιεργητικής περιόδου, με τους αγρότες να μετρούν τις πληγές τους για μία ακόμη φορά.

Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος κ. Δημήτρης Γούσιας υπογράμμισε τα εξής: «Για μία ακόμη φορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται να χτυπήσουν τους αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων που ήδη δοκιμάζονται από την πολυετή οικονομική κρίση, αλλά και την πανδημία.

Ως Δήμος Φαρσάλων προχωρήσαμε άμεσα σε αναγγελία της ζημιάς και γι’ αυτό καλούμε τους πληγέντες παραγωγούς να προχωρήσουν άμεσα σε δηλώσεις ζημίας.

Με εντολή του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου κάναμε αυτοψία και είδαμε δια ζώσης το μέγεθος του προβλήματος, μαζί με τον επόπτη του ΕΛΓΑ κ. Σαμαρά.

Πλέον πρέπει άμεσα οι εκτιμητές του ασφαλιστικού φορέα να σπεύσουν στα χωράφια, ώστε με δικαιοσύνη και ταχύτητα να αποζημιωθούν οι συνδημότες μας εκείνοι που είδαν το βιός τους να καταστρέφεται».