Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου  ο Δρ. Στέφανος Λαζαρίδης - Ορθοπεδικός Χειρουργός πραγματοποίησε ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων κατά την ομιλία πραγματοποιήθηκαν και μετρήσεις για την οστεοπόρωση σε γυναίκες και άντρες.
Επίσης, ο γιατρός την Κυριακή 26/11/2017 επισκέφτηκε μαζί με την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Κυριακή Παναγιωτοπούλου, το πρωί 10:00 την Ερέτρια, στο Αγροτικό Ιατρείο και το απόγευμα στις 16:00 την Σκοπιά, στο Δημοτικό Σχολείο.
Συνολικά έγιναν εβδομήντα τρεις (73) μετρήσεις σε γυναίκες και άντρες.
Οι κάτοικοι των δύο απομακρυσμένων περιοχών είχαν την δυνατότητα να κάνουν μετρήσεις και να πάρουν συμβουλές από τον ειδικό καθώς και να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του.
Η Πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ δήλωσε: «Ο Δήμος Φαρσάλων αναγνωρίζοντας τη σημασία της προληπτικής ιατρικής, βρίσκεται πάντα αρωγός σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Ευχαριστούμε τον Δρ. Στέφανο Λαζαρίδη για την ενημέρωση, την παροχή ιατρικών εξετάσεων στους δημότες μας τόσο στα Φάρσαλα όσο και στα δύο απομακρυσμένα χωριά που από κοινού επισκεφθήκαμε, Ερέτρια και Σκοπιά. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε τη δυνατότητα και στους δημότες αυτών των περιοχών να εξεταστούν, να συμβουλευτούν και ενημερωθούν από τον ειδικό Ιατρό.
Κύριος στόχος μας είναι να παρακινήσουμε όλους τους δημότες μας να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις, με σκοπό την προάσπιση της υγείας και παράλληλα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το πρόγραμμα μέτρησης Οστικής πυκνότητας αποτελεί μια σημαντική δράση πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τονίζεται ότι η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας είναι, συνήθως, αθόρυβη ιδίως στα αρχικά στάδιά της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική».
Οι τρεις εκδηλώσεις έγιναν υπό την Αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων.
Υπεύθυνη Δράσεων Υγείας: Κυριακή Π. Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, Πολιτική εκπρόσωπος Δήμου Φαρσάλων στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.