Άρχισε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η δίκη του 67χρονου επιχειρηματία από τον Αλμυρό, που καταδικάστηκε ως ένοχος για τον θάνατο της μπαλαρίνας Ερριέτας Κοντούλη. Πρωτόδικα ο επιχειρηματίας είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του είχε επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών με αναστολή.

Η δίκη διακόπηκε λόγω ωραρίου γραμματέα για τις 30 Μαρτίου, ενώ η χθεσινή πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας περιλάμβανε τις καταθέσεις τουλάχιστον οκτώ μαρτύρων και συγκεκριμένα της ετεροθαλούς αδελφής της θανούσης, του γαμπρού της, συγγενικού προσώπου, του τότε υπεύθυνου του Υποθηκοφυλακείου Σούρπης, του δικηγόρου της Κοντούλη, δύο υπαλλήλων της ΔΟΥ Αλμυρού και της λογίστριας του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς της εκλιπούσης καταθέτοντας στο Εφετείο αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η άτυχη μπαλαρίνα προτού εξαφανιστεί από προσώπου γης, είχε εκκινήσει διαδικασία ανάκλησης των πληρεξουσίων που είχε κάνει προς τον κατηγορούμενο. Παράλληλα τονίστηκε πως το θύμα εκείνη την περίοδο είχε εκφράσει την πρόθεσή της, αλλά και έβαλε μπρος στη διαδικασία για κατάθεση αγωγής σε βάρος του 67χρονου επιχειρηματία.

Αιτία ήταν το γεγονός πως εκείνος λειτουργώντας ως διαχειριστής των περιουσιακών της στοιχείων είχε προβεί στην πώληση κάποιων ακινήτων ιδιοκτησίας της άτυχης γυναίκας, εισπράττοντας τα χρήματα, περίπου 300.000 ευρώ, τα οποία, ωστόσο, δεν της τα απέδωσε. Τα συγγενικά της πρόσωπα χθες μίλησαν και για τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη της, χωρίς, όμως, τελικά να τα καταφέρουν. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Μαρτίου, με καταθέσεις των υπόλοιπων μαρτύρων, την απολογία του 67χρονου, αγορεύσεις συνηγόρων, την εισαγγελική πρόταση και τελικά ίσως να εκδοθεί και η ετυμηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό στο ΜΟΔ Λάρισας ο 67χρονος είχε καταδικαστεί κατά πλειοψηφία 4 προς 3 (μειοψήφησαν δύο ένορκοι και ένας δικαστής) σε πρόσκαιρη κάθειρξη 15 ετών, ενώ και πάλι κατά πλειοψηφία, 5-2 αυτή τη φορά (μειοψήφισε η πρόεδρος και μια δικαστής) αποφασίστηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, μέχρι η υπόθεση να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Έτσι μετά την άσκηση έφεσης, είχε αφεθεί ελεύθερος.

Τότε η εισαγγελέας στην πρότασή της ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, καθώς όπως είπε επρόκειτο για πράξη που τελέστηκε με βεβαιότητα, ήταν προμελετημένη και ο 67χρονος βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν τη διέπραξε. Όπως ανέφερε σκοπός της δολοφονίας της άτυχης μπαλαρίνας ήταν η πολύ καλή περιουσιακή της κατάσταση με στόχο να οικειοποιηθεί τα χρήματά της.

Στην απολογία του ο 67χρονος είχε ισχυριστεί ότι όλα όσα του επέρριψαν πρώην συνεργάτες του στη διαχείριση της περιουσίας της αγνοούμενης, για τον φόνο και την εξαφάνιση του πτώματος της 70χρονης, ήταν ψεύδη. Υποστήριξε ότι όλοι όσοι πλησίαζαν την αγνοούμενη μπαλαρίνα, το έκαναν, γιατί ήθελαν να καρπωθούν μέρος της ακίνητης περιουσίας της.

Ακόμη φέρεται να είπε, ότι η αξία των ακινήτων της 70χρονης ήταν κατά πολύ μικρότερη από αυτή που παρουσιάζονταν στα συμβόλαια, ενώ ανέφερε πως δεν είχε ανάγκη την περιουσία της, καθώς ο ίδιος έχει μεγάλη προσωπική περιουσία. Τονίζεται ότι η υπόθεση της ανθρωποκτονίας είναι ξεχωριστή στα ελληνικά δικαστικά χρονικά, καθώς δεν υφίσταται πτώμα. Η 70χρονη μπαλαρίνα αγνοείται από το 2002, ενώ μεγάλο μέρος της περιουσίας της εκποιήθηκε.

e-thessalia.gr