Ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας προχώρησε σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ – ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ» με Π/Υ 2.240.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ στα γραφεία του Δημαρχείου, παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Το έργο αφορά σε μία περιοχή συνολικού μήκους 2 km περίπου, και απαρτίζεται από τις ακόλουθες επί μέρους ενότητες: δημιουργία δικτύου πεζοδρόμων περιλαμβάνοντας όδευση τυφλών και εξασφάλιση κίνησης των Α.Μ.Ε.Α., δημιουργία ποδηλατοδρόμου με σαφή αφετηρία και τερματισμό, κατασκευή υποδομής ασφαλούς αποχέτευσης ομβρίων και παρεμβάσεις εξασφάλισης των απαραίτητων απορροών, σε θέσεις φρεατίων για την αποφυγή συσσώρευσης ομβρίων και δημιουργίας συνθηκών ολίσθησης, προσαρμογή των ιστών φωτισμού για την εξασφάλιση του αναγκαίου οδοφωτισμού, χώρους στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Αγιάς σημείωσε ότι: «Ο Δήμος Αγιάς συνεχίζει τις παρεμβάσεις σε μια προσπάθεια ανάπλασης της παραλιακής ζώνης όλων των οικισμών.

Στόχος είναι μέσα από μια σειρά συντονισμένων ενεργειών το παραλιακό μέτωπο να πάρει μία νέα μορφή και να συμβάλλει στην αναβάθμιση και αξιοποίηση του περιαστικού περιβάλλοντος με σκοπό την βελτίωση της εικόνας και της ζωής του τόπου, ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες του πολίτη και του επισκέπτη εξασφαλίζοντας την προσβασιμότητα σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Ήδη έχει υλοποιηθεί η διαμόρφωση ενός μεγάλου τμήματος που καλύπτει την περιοχή της Βελίκας και συνεχίζουμε με παρεμβάσεις και στους υπόλοιπους οικισμούς».