Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών, 4 τετελεσμένες και 3 σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Συνελήφθη, προχθές στη Λάρισα, στα όρια του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος 6 ακόμη ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Όπως διακριβώθηκε, οι δράστες είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και προς διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας είχαν εφοδιαστεί με γάντια, κουκούλες και διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ χρησιμοποιούσαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του ενός.

Ειδικότερα, τις μεταμεσονύχτιες ώρες προχθές (16-01-2024) στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, οι δράστες μετέβησαν σε αποθήκη τροφίμων και αφού παραβίασαν την περίφραξη και συρόμενη πόρτα, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν 309 δοχεία ελαίων, ενώ λίγο νωρίτερα, σε κοντινή περιοχή, αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ημεδαπού από υπαίθριο μη περιφραγμένο χώρο.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 09-01-2024 έως 15-01-2024 στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή της, οι δράστες:

-αφού παραβίασαν παράθυρο εταιρείας, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 21.510 ευρώ, καθώς και φιάλες αλκοολούχων ποτών,

-παραβίασαν την πόρτα κυλικείου δημόσιας υπηρεσίας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και διάφορα προϊόντα, ενώ

-αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τις κεντρικές εισόδους εθελοντικού οργανισμού, τεχνικού γραφείου και εμπορικού καταστήματος, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν τις πράξεις τους.

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας δράστης, ενώ σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 φιάλες αλκοολούχων ποτών, οι οποίες αποδόθηκαν στον νόμιμο δικαιούχο τους, καθώς και 1 ηλεκτρικό πατίνι, η προέλευση του οποίου ερευνάται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.