Την Κυριακή, 20/11/2022 και ώρα 11:00 στην προσβάσιμη αίθουσα του Ξενοδοχείου “Διόνυσος” (στο ισόγειο) θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Συνάντηση όλων των Γονέων και Κηδεμόνων σχετικά με έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών με τίτλο: “Σύνδρομο Down και Νόσος Alzheimer”.

Η έρευνα αυτή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου HORIZON21: Σύνδρομο Down και νόσος Alzheimer (https://horizon-21.org) και έχει την έγκριση της επιτροπής ηθικής της Ελληνικής Εταιρείας Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Η συμμετοχή μας στην έρευνα αυτή είναι πολύ σημαντική και γίνεται μέσα από μία ακίνδυνη και προσεγμένη διαδικασία με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα.

Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα πρόκειται να συμβάλουμε στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση μίας ασθένειας η οποία εξελίσσεται ραγδαία στον αιώνα μας και οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις πρόληψης και αντιμετώπισης. Ιδιαίτερα στη δική μας υψηλού κινδύνου ομάδα του Συνδρόμου Down.

Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν:

H υπεύθυνη Καθηγήτρια κ. Μαγδαληνή Τσολάκη (Νευρολόγο– Ψυχίατρο, Καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (ΚΕΔΕΚ))

H Ελένη Μπαλδιμτσή (μεταδιδακτορική ερευνήτρια Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών).

Την εκδήλωση συντονίζει η Συγγραφέας Κτηνίατρος κα Έπη Μίχη-Ζέγγου.