Τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής αποζημιώσεων σε παραγωγούς αμυγδάλου από τη Θεσσαλία, των οποίων εκκρεμεί η πίστωση μιας προκαταβολής της τάξης των 150 ευρώ το στρέμμα για ζημιές από τον παγετό της άνοιξης του 2023 ή για καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

Η συγκεκριμένη αποζημίωση, ήταν να καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου, ωστόσο, αυτό δεν έγινε, καθώς στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επικαλέστηκαν «λάθη».

Να αναφερθεί ότι ο ΕΛΓΑ μαζί με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν ανακοινώσει ότι η πληρωμή της 21ης ∆εκεμβρίου, θα περιελάμβανε και προκαταβολές ύψους 150 ευρώ το στρέμμα για τα αμύγδαλα που επλήγησαν από τον παγετό την περασμένη άνοιξη, στην πράξη πληρώθηκαν μόνο πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις παραγωγών.

Εκείνη την ημέρα, αποζημιώσεις για τα αμύγδαλα έλαβαν μόνο παραγωγοί που είχαν δηλώσει ζημιές από τον παγετό, αλλά και από την καταστροφική πλημμύρα «Ντάνιελ».

Δηλαδή, όσοι παραγωγοί αμυγδάλων είχαν μόνο ζημιά από παγετό, δεν πληρώθηκαν, όπως επίσης και εκείνοι που είχαν ζημιές στην παραγωγή από την πλημμύρα και δεν είχαν δηλώσει ζημιά από παγετό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτ. Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι «θα διορθωθεί σύντομα αυτή η ασυνέπεια, και θα καλύψουμε κάθε λάθος και κάθε κενό που δημιουργήθηκε από την ταχύτητα πληρωμής των προκαταβολών».

e-thessalia.gr