Από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας εξιχνιάστηκε περίπτωση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, άνδρα και γυναίκας.

Ειδικότερα, την 31-07-2021, δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με άνδρα και με το πρόσχημα αγοράς τριών δεξαμενών νερού (βυτίων) έναντι του χρηματικού ποσού των 300 ευρώ, στο πλαίσιο αγγελίας που ανήρτησε ο παθών σε ιστοσελίδα, τον προέτρεψε να μεταβεί σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) τραπεζικού υποκαταστήματος όπου με διάφορα προσχήματα κατάφερε να τον πείσει να καταθέσει συνολικά 6.000 ευρώ σε λογαριασμό που του υπέδειξε.

Στη συνέχεια, ο φερόμενος ως αγοραστής, επικοινώνησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον παθόντα και με το πρόσχημα ότι ήθελε να διορθώσει το λάθος που έγινε και να του επιστρέψει αμέσως 10.000 ευρώ, κατάφερε να τον πείσει να καταβάλει με έμβασμα ακόμη 3.900 ευρώ, μέσω διαδικτυακής τραπεζικής συναλλαγής.

Όπως εξακριβώθηκε, δράστες της απάτης και αποδέκτες των επίμαχων συναλλαγών τυγχάνουν αφενός ο άνδρας, των 6.000 ευρώ και αφετέρου η γυναίκα, των 3.900 ευρώ.