Τα αντιηλιακά Vichy έχουν την τιμητική τους κάθε καλοκαίρι, αφού οι καταναλωτές, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, προσπαθούν να παρέχουν προστασία στην επιδερμίδα τους, κάθε φορά που εκτίθενται στις ακτίνες του ηλίου.

Οι περισσότερες γυναίκες, καθώς και αρκετοί άνδρες επιθυμούν τα καλοκαίρια την απόκτηση ενός σοκολατένιου μαυρίσματος. Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις επιλέγουν να δοκιμάσουν κάποιο φυσικό προϊόν, το οποίο θα παρασκευάσουν οι ίδιοι.

Για ένα τέτοιο λάδι θα χρειαστείτε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, ένα μεγάλο καρότο, δύο βερίκοκα και πέντε με έξι σταγόνες ιώδιο. Βάλτε στον αποχυμωτή σας το καρότο για να πάρετε το χυμό του και κάντε το ίδιο με τα βερίκοκα. Ρίξτε τους δυο χυμούς μαζί με το ελαιόλαδο σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι και προσθέστε το ιώδιο.

Κλείστε το μπουκάλι πολύ καλά και κουνήστε το μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πριν από κάθε χρήση κουνήστε το ελαφρώς μέχρι να ανακατευτεί και απλώστε το ομοιόμορφα στο σώμα σας, σε επαρκή ποσότητα.

Καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε, όταν έχετε ήδη κάνει περίπου δέκα μπάνια και έχετε βάλει το αντηλιακό σας με υψηλό δείκτη προστασίας. Αυτό ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό για όσους έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, ευαίσθητο δέρμα ή αντιμετωπίζουν κάποιο δερματικό πρόβλημα.

Μπορείτε να ενισχύσετε την δράση του, τρώγοντας καρότα και βερίκοκα, ώστε να αυξήσετε τα επίπεδα της μελανίνης σας και να μαυρίσετε ευκολότερα. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείται πάντα αντηλιακή προστασία με υψηλό δείκτη.