Η ακμή είναι ασθένεια του δέρματος που εμφανίζεται κυρίως στην εφηβική ηλικία, με το 85% των περιπτώσεων να είναι έφηβοι. Πολλές φορές συνεχίζει να υπάρχει και στην ενηλικίωση. Οφείλεται κυρίως στην αντίδραση του οργανισμού σε μεγάλες ποσότητες ορμονών, ανδρογόνων, αλλά και σε βακτήρια ή κοινές αλλεργίες από διάφορα τρόφιμα.

Η πλέον συνηθισμένη μορφή ακμής είναι η Acne Vulgaris, «κοινή ακμή» και οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αυτό το είδος. Το πρόσωπο και το πάνω μέρος του λαιμού επηρεάζονται συχνότερα. Η πλάτη, ο θώρακας και οι ώμοι επηρεάζονται επίσης.

Η Frezyderm AC Norm Medilike Effect Type 3 Εξειδικευμένη Κρέμα για σοβαρή ακμή τύπου 3, διατίθεται στην αγορά σε συσκευασία των 50ml. Διαθέτει έναν καινοτόμο συνδυασμό φυτικών εκχυλισμάτων που μιμούνται τα αποτελέσματα της δράσης της κλασσικής θεραπείας, για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της σοβαρής ακμής, χωρίς τη χρήση φαρμακευτικών μορίων και τις ανεπιθύμητες ενέργειές τους.

Είναι μία μη φαγεσωρογόνος σύνθεση, χωρίς parabens. Αυτή η εξειδικευμένη κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική επιλογή των φαρμακευτικών αγωγών. Ρυθμίζει την υπερβολική έκκριση σμήγματος και έχει αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση, ενώ μπορεί να αναπλάθει την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα.

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με την αγωγή για την αντιμετώπιση της ακμής ή μετά την αγωγή για συντήρηση του αποτελέσματος. Πρόκειται για ένα δερματολογικά ελεγμένο. Περιέχει: Bakuchiol, Vitamin C, Niacinamide, Vitex oil, Canadian willowherb, Magnolia extract, Skin Repair peptides. Παρέχει αντιακνεϊκή δράση και  αναπλαστική ικανότητα.