Όλοι γνωρίζουν έστω μερικές από τις πάρα πολλές ευεργετικές ιδιότητες που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό η βιταμίνη C. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τη λύση των συμπληρωμάτων διατροφής, προκειμένου να λάβουν την απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα της συγκεκριμένης θρεπτικής ουσίας.

Το Now Acerola Extract Powder (Vegetarian), 170 gr ανήκει σε μια κατηγορία πολύ ποιοτικών σκευασμάτων. Πρόκειται για μια φυσική πηγή βιταμίνης C σε σκόνη, η οποία χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, την κατάθλιψη, την αλλεργική ρινίτιδα και την αναιμία.

Η Acerola είναι ένα εξωτικό φρούτο, και μία από τις υψηλότερες πηγές της βιταμίνης C που βρίσκονται στη φύση. Οι ιθαγενείς της νότιας Αμερικής το χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση των κρυολογημάτων. Έχει περιεκτικότητα 100 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι και 10 φορές από το βατόμουρο. Η σκόνη ασερόλας προέρχεται από την αποξήρανση και την κονιορτοποίηση του εσωτερικού μέρους του φρούτου.

Η NOW Acerola σε σκόνη, είναι τιτλοδοτημένη (συμπυκνωμένη 4:1) με προσθήκη έξτρα ασκορβικού οξέος. Η βιταμίνη C, αποτελεί σαφώς ένα από τα πιο αναγκαία συστατικά της φύσης για την σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς εκτελεί πολλές φυσιολογικές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα.

Εκτός από τη βιταμίνη C, η Acerola περιέχει επίσης καροτενοειδή, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, μαγνήσιο, κάλιο, πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, ασβέστιο, πολυφαινόλες, πηκτίνες, νιασίνη και ένα ευρύ φάσμα ανθοκυανίνων.

Ο κυριότεροι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιείται, αφορούν την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, την κατάθλιψη, την αλλεργική ρινίτιδα, την αναιμία, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, τα ηπατικά προβλήματα, τους ρευματισμούς και τις διαταραχές του κολλαγόνου.