Όσοι πάσχουν από διαβήτης, έχουν την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν κάποια εξελιγμένα σκευάσματα, προκειμένου να περιποιηθούν με τον πλέον κατάλληλο τρόπο την επιδερμίδα τους.

Το Eubos Diabetic Skin Body Balm Anti-Xerosis Περιποίηση για το Διαβητικό Δέρμα, Βάλσαμο για το Ξηρό & Ευερέθιστο Δέρμα, 150 ml είναι ένα από αυτά. Έχει πανίσχυρη δράση χάρη στην πρωτοποριακή του σύνθεση. Το σύμπλεγμα από αμαμηλίδα, πανθενόλη, Zinc PCA και θρεπτικό αμυγδαλέλαιο συμπληρώνουν ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

Επίσης, περιέχει το ενεργό συστατικό Carnosine κατά της πρόωρης γήρανσης, καθώς και το ενυδατικό σύμπλεγμα Pheohydrane με μέταλλα της θάλασσας και εκχύλισμα από φύκη.

Ας δούμε κάποια από τα ενεργά συστατικά:

Το φυσιολογικό συστατικό του σώματος Creatine είναι πηγή ενέργειας. Προάγει και ενισχύει την κυτταρική λειτουργία (FC). Το συστατικό Decalast βοηθά στην ενίσχυση της άμυνας του δέρματος (F&L). Το εκχύλισμα από αμαμηλίδα και τζίντζερ και η φυσική βισαβολόλη έχουν καταπραϋντική δράση (BB). Η πανθενόλη και η αλλαντοΐνη βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος. Η πανθενόλη επιπρόσθετα αυξάνει το περιεχόμενο σε υγρασία (BB, F&L).

Το Carnosine είναι ένα φυσιολογικό διπεπτίδιο του σώματος, το οποίο δρα κατά των ελευθέρων ριζών, ενώ παράλληλα βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Έχει αναζωογονητική και αντιοξειδωτική δράση (FC, BB).

Το σύμπλεγμα Pheohydrane από μέταλλα της θάλασσας, αμινοξέα και εκχύλισμα από φύκη, σε συνδυασμό με γαλακτικό οξύ και γλυκερίνη, ενυδατώνουν το σύνολο της επιδερμίδας, ενισχύουν και προστατεύουν το φυσιολογικό φραγμό του δέρματος (BB, F&L).