Ο θρεπτικός ρόλος που παίζει το μήλο στη δίαιτά μας, είναι σημαντικός, ωστόσο έχει παρεξηγηθεί από πολλούς. Το συγκεκριμένο φρούτο προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό από μια σειρά παθήσεων. Όμως για να συμβεί αυτό, χρειάζεται και η ανάλογη διατροφή. Δεν είναι τυχαίο πως καταναλώνεται από τους περισσότερους που ξεκινούν αδυνάτισμα ποδιών https://www.parapharmacie.gr/cat/adunatisma-podiwn ή του υπόλοιπου σώματος.

Τα μήλα περιέχουν βιταμίνες C και Α και μεγάλη περιεκτικότητα σε πηκτίνη και φυτικές ίνες. Τα 100 γραμμάρια αντιστοιχούν σε 52 θερμίδες. Ανήκουν στην οικογένεια των ροδοειδών. Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, με μεγάλη θρεπτική αξία και πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες και μεγέθη που ικανοποιούν όλες τις γευστικές προτιμήσεις.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδος μαγειρικής. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να τρώγονται ωμά μαζί με τη φλούδα για να γίνεται καλύτερη λήψη των θρεπτικών ουσιών. Σε αυτό το σημείο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού πρέπει να πλένονται πολύ καλά πριν τα φάμε. Οι πολυφαινόλες που περιέχουν, προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία. Η κερκετίνη είναι το κυριότερο θρεπτικό τους στοιχείο και βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό στη φλούδα.

Τα μήλα χρησιμεύουν ως βασικά στοιχεία σε διατροφές που συντελούν στην πρόληψη του καρκίνου και της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Προκαλούν φούσκωμα στο στομάχι, βοηθώντας έτσι στον κορεσμό. Οι διάφορες φυτικές τους ίνες και περισσότερο από όλες η πηκτίνη, ρυθμίζουν σωστά τη χοληστερόλη και προστατεύουν την καρδιά. Βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών όπως αυτή του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.