Οι νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την αλλαγή στον τρόπο ζωής και τους αυξημένους ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς. Ένας από αυτούς είναι και η προστασία από τον ήλιο από το τέλος της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Τα παιδικά αντηλιακά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το αγοραστικό κοινό την παραπάνω περίοδο και οι εταιρείες συναγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.
Τα νέα προϊόντα που κυκλοφορούν, υπόσχονται μια πολυδιάστατη μορφή προστασίας για βρέφη και παιδιά. Τα περισσότερα σκευάσματα νέας γενιάς αποτελούνται σε καθολικό, αν όχι σε πολύ μεγάλο ποσοστό από φυσικά συστατικά. Δεν υπάρχουν χημικές ουσίες, τεχνητά αρώματα, parabens και οινόπνευμα. Οι καλλυντικές εταιρίες υπόσχονται μια σειρά από υπηρεσίες πέρα από την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.
Αυτό κατορθώνεται χάρη στις ενυδατικές και καταπραϋντικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση του αμυντικού οργανισμού και προστατεύουν την επιδερμίδα από διάφορες μορφές αλλεργίας, ερεθισμούς και από τους ρύπους του περιβάλλοντος.
Η προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και τη φωτογήρανση είναι σημαντική για κάθε τύπο δέρματος. Τα σύγχρονα αντηλιακά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι εύκολα στην εφαρμογή, αποτελεσματικά και ανθεκτικά όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

Οι εταιρείες έχουν κάνει πολλούς κλινικούς και δερματολογικούς ελέγχους και παρέχουν όλες τις εγγυήσεις για τις δυνατότητες και την ασφάλεια των προϊόντων που λανσάρουν στην αγορά.