“Η Γη είναι εδώ πριν από εμάς και θα είναι και μετά από εμάς. Αν θα είμαστε δίκαιοι μαζί της θα συνεχίσει να μας φιλοξενεί στην αγκαλιά της. Διαφορετικά δύσκολα θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την καταδίκη μας”.

Η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος τιμά την ημέρα του περιβάλλοντος με μια ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Ιουνίου στη Λάρισα, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Imperial.

Πέντε εξέχοντες ομιλητές θα αναπτύξουν τις απόψεις τους γύρω από κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα.

Ταυτόχρονα η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, συναισθανόμενη το καθήκον της απέναντι στη φύση και στους Έλληνες καταναλωτές, θα ανακοινώσει την ημέρα αυτή την παραγωγή και το λανσάρισμα του πρώτου βιο-παραγόμενου Ελληνικού μπουκαλιού στα τρόφιμα.

Πρόκειται για φιάλη που θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στους χυμούς, η οποία αποτελείται, σε ποσοστό 30%, από βιομάζα φυτικών υλών και αποτελεί μια ελπιδοφόρα επιστημονική εξέλιξη στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος.

                            Το πρόγραμμα της ημερίδας & οι Ομιλητές

Ώρα προσέλευσης 18:45 - Ώρα έναρξης  19:00

Ηλίας Μουσταΐρας: Ανταποδοτική Ανακύκλωση: Διευθυντής Λειτουργίας και Ανάπτυξης του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Τίτλος παρουσίασης: "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ... γιατί το περιβάλλον και τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου μας"

Χριστίνα Παπαδοπούλου: RESILUX : Δρ Χημικός Μηχανικός, Product & Project Manager

Τίτλος παρουσίασης: "Το Πράσινο μέλος της πλαστικής συσκευασίας. Μία νέα γενιά βιο - πλαστικού από ΡΕΤ, ικανή να αναπαράγει τις ιδιότητες του παραδοσιακού πλαστικού, ώστε να προωθήσουμε μια πιο βιώσιμη εποχή για τη συσκευασία και το περιβάλλον."

Παναγιώτης Μπραϊμιώτης : SustChem Engineering SA : Δρ Χημικός Μηχανικός

Τίτλος παρουσίασης: "Το αποτύπωμα του CO2 - επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή"

Μάριος Χαϊνταρλής: Επίκουρος καθηγητής Δικαίου Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Δικηγόρος

Τίτλος παρουσίασης: Η προστασία του περιβάλλοντος ως δικαίωμα και υποχρέωση του πολίτη : Η εθνική και ενωσιακή νομοθεσία

Μιχάλης Κανταρτζής : Διευθυντής εργοστασίου ΟΛΥΜΠΟΣ : Μηχανολόγος Μηχανικός

Τίτλος παρουσίασης: "ΟΛΥ εν δράσει για ένα καθαρότερο Περιβάλλον " 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό

* Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν στον μπουφέ φυτικά ροφήματα της Όλυμπος από αμύγδαλο και κελυφωτό φιστίκι.

Σημ. Η εκδήλωση θα κινηματογραφηθεί και θα αναρτηθεί στο κανάλι της Όλυμπος στο YouTube