Στην διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «EmindS - Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Τρόπου Σκέψης στην Ανώτερη Εκπαίδευση» συμμετείχε ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ». Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στην προσπάθεια της ανάπτυξης και της βελτίωσης της οικονομίας  η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο. Παρόλα αυτά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της έλλειψης δεξιοτήτων είναι μεγάλο το ποσοστό των ατόμων που διστάζουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Το πρόγραμμα «EmindS - Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Τρόπου Σκέψης στην Ανώτερη Εκπαίδευση», το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus+, στοχεύει στην ανάπτυξη των  δεξιοτήτων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα των φοιτητών/τριών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και των σπουδαστών/τριών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ).  Η δεξιότητα «Αίσθημα πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας» είναι μία από τις 8 δεξιότητες-κλειδιά οι οποίες ονομάζονται στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς ως οι δεξιότητες τις οποίες κάθε Ευρωπαίος/α πολίτης πρέπει να κατέχει για να μπορεί να ζει και να εργάζεται στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα αναπτυχθούν εργαλεία, ασκήσεις καθώς και ένας οδηγός μέσω των οποίων θα :

·      Γίνεται αξιολόγηση των δεξιοτήτων, φοιτητών και σπουδαστών, οι οποίες  αφορούν στην επιχειρηματικότητα.

·      Εμπλέκονται  ενεργά και διαδραστικά  οι εκπαιδευόμενοι στη λύση προβλημάτων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα μέσω της προσομοίωσης πραγματικών συνθηκών.

H  εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος έλαβε χώρα στις 6 και 7 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick, που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος, στη Λευκωσία της Κύπρου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος είναι ένας από τους 2 Οργανισμούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι από όλους τους εταίρους από την Κύπρο, τη Σλοβενία, τη Φιλανδία και την Αυστρία. Κατά τη διάρκεια της πολύ επιτυχημένης συνάντησης  οι εταίροι συζήτησαν για την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα καθώς και για την πορεία και τις προοπτικές του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ.: 2410554026,email: euprojects@dimitra.gr.