Παρουσία εκπροσώπων φορέων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν το πρωί τα εγκαίνια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο ANIMUS Μακρυχωρίου.
Πρόκειται για μία δομή που έρχεται να καλύψει το κενό που εδώ και δεκαετίες υπήρχε στο κομμάτι της διαβίωσης βαρέως πασχόντων ασθενών, καθώς μέχρι πρότινος, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο καθιστούσε τη φιλοξενία και τη διαβίωση των συγκεκριμένων ασθενών για το μεν ιδιωτικό τομέα απαγορευτική, για τις δε δημόσιες δομές που κατ’ ελάχιστο ενεπλάκησαν η λειτουργία τους ήταν αναχρονιστική. Η φιλοσοφία των ΣΥΔ εδράζεται στην έννοια της στοχευμένης φροντίδας και φιλοξενίας ασθενών με νοητική υστέρηση ή ασθενών με επίκτητες κινητικές και λοιπές αναπηρίες, σε ένα περιβάλλον όπως θα ήταν η κατοικία τους. Ολοκληρώνοντας τα διάφορα στάδια νοσηλείας και αποκατάστασής του, ο ασθενής, εισέρχεται σε μια εξειδικευμένη δομή φιλοξενίας στην οποία διαβιεί για όσο διάστημα κρίνεται αναγκαίο, λαμβάνοντας την απαραίτητη υποστήριξη που απαιτεί η κατάστασή του, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και φροντίδας από το ανάλογα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
Νωρίτερα στον Ι.Ν. Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου Λάρισας έγινε επιμνημόσυνη δέηση για τον Μακεδονομάχο Ήρωα Γεώργιο Λ. Δούκα Νταβέλη, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου  Ιγνατίου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, που θα εκτίθεται στο οικοτροφείο.

thessaliatv.gr