Στις αλλαγές που προβλέπει η νέα νομοθεσία, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται στην Ελλάδα από τις 25 Μαϊου και αφορά και τις εταιρείες, αναφέρθηκε στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε ο ΣΘΕΒ ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Εμμανουήλ Σφακιανάκης.
Οπως ανέφερε ο κ. Σφακιανάκης, η Ελλάδα είναι στόχος κυβερνοεπιθέσεων και η νέα νομοθεσία που αφορά και τις κυβερνοεπιθέσεις πρέπει να εφαρμοστεί και από τις εταιρείες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η επιχείρηση που δεν θα συμμορφώνεται θα έχει μεγάλο πρόβλημα με τα πρόστιμα που θα κληθεί να καταβάλει.
Το αντικείμενο της ημερίδας αφορούσε στην «Προστασία Δεδομένων, Κυβερνοασφάλεια και Κυβερνοεπιθέσεις στις επιχειρήσεις» και εκτός από τον κ. Σφακιανάκη, εισηγήσεις πραγματοποίησε ο πρώην Αξιωματικός Ειδικών Καθηκόντων Ιωάννης Μακρυπούλιας του Τμήματος Προστασίας Λογισμικού και Πνευματικών Δικαιωμάτων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και η νομικός Ρόντου Καλλιόπη, εξειδικευμένη στα θέματα Κυβερνοασφάλειας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά σε θέματα που αφορούσαν όλες τις επιχειρήσεις, τόσον στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, οι οποίες εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στη διαχείριση προσωπικών δεδομένων εργαζομένων, συνεργατών, πελατών, ή άλλων φυσικών προσώπων. Μετά τις 25 Μαϊου όλοι όσοι επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα υποχρεούνται να τηρούν απαρέγκλιτα το νέο Κανονισμό της Ε.Ε.

ert.gr