Όλο το χειμώνα το να διατηρήσετε το χαλί καθαρό είναι μεγάλο βάσανο! Γι’ αυτό πρέπει να είστε σχολαστικοί με την καθαριότητά του για να προασπίστε την υγεία όλης της οικογένειας μαζί με τις αλλεργίες που μπορεί να καραδοκούν κάποιους μήνες του χρόνου.
Ας αρχίσουμε από τα ελαφριά
Αν το χαλί σας είναι βρώμικο αλλά είναι καταχείμωνο, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το δώσετε ακόμα σε κάποιο από τα ταπητοκαθαριστήρια, μπορείτε να υιοθετήσετε μία απλή πρακτική, η οποία αφορά όλα τα χαλιά και τις μοκέτες. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα σε όλο το μήκος και το πλάτος του χαλιού και αφήστε την όλο το βράδυ. Μόλις ξυπνήσετε βάλτε σκούπα όπως κάνετε συνήθως. Το χαλί σας θα μυρίζει ωραία και ως δια μαγείας θα έχουν εξαφανιστεί και όλοι οι λεκέδες.
Πιο βαθύς καθαρισμός
Αν το χαλί σας δείχνει ότι έχει ταλαιπωρηθεί, τότε είναι πολύ σημαντικό να λάβετε πιο δραστικά μέσα. Ένα homemade διάλυμα από υγρό απορρυπαντικό, ξίδι, καυτό νερό και απορρυπαντικό πιάτων είναι αρκετό. Ψεκάστε το χαλί με αυτό το διάλυμα και ξεβγάλτε το με ένα πανί μετά. Μην το αφήσετε να μουλιάσει γιατί μπορεί να επηρεαστεί το χρώμα.
Όταν έρθει η ώρα του ταπητοκαθαριστηρίου
Σιγουρευτείτε ότι έχετε βρει το κατάλληλο καθαριστήριο χαλιών. Ακόμα κι αν δεν είναι κοντά στην περιοχή σας δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς το συνεργείο έρχεται στον χώρο σας με το φορτηγάκι για να τα παραλάβει και σας τα επιστρέφει στην πόρτα σας. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε να τα φυλάξετε για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα στους καλά στεγασμένους χώρους του καθαριστηρίου.
Τα ταπητοκαθαριστήρια Expresso εξυπηρετούν τις περιοχές: Πειραιάς, Περιστέρι και άλλες των Δυτικών προαστίων σε πολύ καλές τιμές. Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο expresso.gr και μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα και να μάθετε όλους τους τρόπους επικοινωνίας και όλες τις υπηρεσίες που παρέχει.