Το καθεστώς των ηλεκτρονικών πωλήσεων που λειτουργεί ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης της πανδημίας και του lockdown στις εμπορικές επιχειρήσεις της Λάρισας είναι πλέον δεδομένο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η «ματιά» των εμπόρων να έχει στραφεί στα καινούργια δεδομένα, ενώ αναζητούνται τρόποι ώστε να μπορέσει ο εμπορικός κόσμος να διασφαλίσει την δυνατότητα πωλήσεων εξ' αποστάσεως.

Παρακολουθώντας παράλληλα την εικόνα που καταγράφεται στην τοπική αγορά της Λάρισας, το Εμπορικό Επιμελητήριο της περιοχής, διαπιστώνει πλέον ότι αποτελεί απαραίτητο συστατικό στοιχείο της εμπορικής διαδικασίας οι ηλεκτρονικές πωλήσεις, γι αυτό και έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να προετοιμάζει μια πρωτοβουλία μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων για τις επιχειρήσεις της πόλης προσφέροντας τη δυνατότητα στους εμπόρους της τοπικής αγοράς της Λάρισας να ενταχθούν και να απευθυνθούν στο καταναλωτικό κοινό.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος «με την πρωτοβουλία αυτή προσφέρεται η δυνατότητα στους εμπόρους της τοπικής αγοράς της Λάρισας, να ενταχθούν "φιλοξενώντας" τα προϊόντα της κάθε επιχείρησης».

Ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι στην πλατφόρμα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσω του Επιμελητηρίου, «ο κάθε έμπορος και η κάθε επιχείρηση της Λάρισας θα μπορεί να τοποθετεί στο διαδίκτυο όσα προϊόντα θέλει» σημειώνοντας παράλληλα πως «αν θέλει μια επιχείρηση θα μπορέσει να προσφέρει προς ηλεκτρονική πώληση ακόμη και έναν κωδικό προϊόντος».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε ότι στη πλατφόρμα ο επιχειρηματίας δεν θα έχει περιορισμούς αναφορικά με το είδος των προϊόντων, γι αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενούνται προϊόντα όπως ρούχα, υποδήματα, κοσμήματα, καλλυντικά, εργαλεία κ.α.

«Αυτή η συζήτηση γίνεται αρκετό καιρό με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αποφασίσαμε ότι πρέπει να ξεκινήσει η υλοποίηση. Το click away ήταν η ευκαιρία ώστε να πάρει σάρκα και οστά μια η πρωτοβουλία που αφορά το μέλλον των επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακόπουλος.

Από την μεριά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις επιχειρήσεις και στην τοπική αγορά της Λάρισας είναι διαχρονική».

Παράλληλα μιλώντας για την πρωτοβουλία της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ηλεκτρονικών πωλήσεων, τόνισε ότι «η πανδημικά έχει διαμορφώσει νέες ανάγκες, στον εμπορικό κόσμο, γι αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για όλες τις επιχειρήσεις διότι αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της αγοράς σε αυτή την δύσκολη περίοδο».

Ηλίας Σκυλλάκος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)