Την διαδικασία παραγωγής Ελληνικών τροφίμων που ο πλούτος της θεσσαλικής φύσης τα καθιστά ξεχωριστά, είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει η Βρετανίδα πρέσβης στη χώρα μας Κέητ Σμίθ κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της ΟΛΥΜΠΟΣ, στη Λάρισα, το απόγευμα της Παρασκευής.

Την Βρετανή διπλωμάτη, που κέρδισε τις εντυπώσεις με τη βαθιά γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας και τα άπταιστα Ελληνικά της, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της ΟΛΥΜΠΟΣ εκ μέρους της διοίκησης ο Στέλιος Μ. Σαράντης με τον διευθυντή του εργοστασίου Μιχάλη Κανταρτζή.

Η κυρία Σμίθ ενημερώθηκε για την ευρεία γκάμα των προϊόντων ΟΛΥΜΠΟΣ και ειδικότερα για τη φέτα, το στραγγιστό γιαούρτι και τους χυμούς που τα βρίσκει και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της χώρας της.

Η ίδια ανοίγοντας τη συζήτηση για το BREXIT έσπευσε να καθησυχάσει τους Έλληνες εξαγωγείς γαλακτοκομικών προϊόντων, για τους δασμούς, στην περίπτωση αποχώρησης της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα αναφερόμενη στη φέτα τόνισε κατηγορηματικά ότι το συγκεκριμένο προϊόν θα παραμείνει αδασμολόγητο, όπως και κάθε άλλο Ελληνικό τρόφιμο που δεν παράγουν οι Βρετανοί.

Η πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένη από τους αυτοματισμούς και την “ψηφιακή” διαχείριση των παραγόμενων προϊόντων της ΟΛΥΜΠΟΣ, τονίζοντας ότι οι Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι η “άγνωστη” δύναμη της Ελλάδος που προσφέρουν τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας.

Τέλος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, με την πρώτη ευκαιρία, να επισκεφθεί και να περπατήσει στην περίφημη Βάλια Κάλντα της Πίνδου, τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών της ΟΛΥΜΠΟΣ.