Η Σχολή Καραβάνα σεβόμενη τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε παιδιού και δίνοντας έμφαση στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων του, ανακοινώνει τη συνεργασία της με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Χαρισμάθεια».

Η Χαρισμάθεια «Out of the box Challenge» είναι ένας νεοσύστατος οργανισμός που προωθεί τη δημιουργική έκφραση στην εκπαίδευση και  μεριμνά για την αναγνώριση και υποστήριξη των χαρισματικών παιδιών. 

Φροντίζει για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, την υποστήριξη της δημιουργικότητας και της κριτικής ικανότητας των μαθητών.

Η Σχολή Καραβάνα ως εξεταστικό κέντρο θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά στην πόλη μας, αυτόν τον ξεχωριστό διαγωνισμό που περιλαμβάνει γρίφους και προβλήματα λογικής και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές από Γ’ μέχρι ΣΤ’ Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου και διαρθρώνεται σε 3 φάσεις. Η Α΄ φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση από τα παιδιά και δε χρειάζεται να διαβάσουν τίποτα από πριν! Χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το διαγωνισμό ξεκίνησαν. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο του σχολείου 2410–660435 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimotiko@karavana.gr. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια (workshops)  για όσους μαθητές επιθυμούν. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://challenge.charismatheia.edu.gr/.