Στατιστικά το μεγαλύτερο ποσοστό καταστροφών από τη δράση του νέρου στις κατοικίες προέρχεται από διεισδύσεις μέσω των ταρατσών.

Οι ταράτσες επειδή είναι άκαμπτες – κατασκευάζονται από μπετόν και επενδύονται με άκαμπτα υλικά όπως πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκά, κλπ – ρηγματώνονται από τις συστολοδιαστολές που προκαλούν οι εναλλαγές της θερμοκρασίας τόσο σε ημερήσιους όσο και σε ετήσιους κύκλους.

Όπως είναι φυσιολογικό δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για τη συσσώρευση νερών της βροχής, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με τις απορροές. Σε περίπτωση που δημιουργηθεί υδροστατική πίεση, τα προβλήματα από τη διείσδυση είναι πιθανόν να είναι καταστροφικά.

Βέβαια πάντα προβλέπονται κάποιες κλίσεις αλλά σχεδόν ποτέ δεν είναι επαρκείς.

Συνεπώς οι ταράτσες πρέπει να στεγανοποιούνται με εύκαμπτα ή ελαστικά υλικά έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γεφυρώνονται με ευχέρεια και για πολλά χρόνια οι χιλιάδες μικρορωγμές που προκύπτουν. Μια καλή και αξιόπιστη στεγανοποίηση ταράτσας γλιτώνει από δυνητικά πολύ δυσάρεστα απρόοπτα.

Η καλύτερη εποχή για τη στεγανοποίηση μιας ταράτσας

Οι θερμοί μήνες που δεν έχουν κρύο και κυρίως βροχές είναι η προφανής επιλογή. Αν η στεγανοποίηση ξεκινήσει με βροχές και ειδικά αν υπάρχει θερμομόνωση και κυρίως δημιουργία κλίσεων με ελαφρομπετόν τότε μπορεί να υπάρξει μείζον πρόβλημα.

Αλλά επειδή οι περισσότεροι σπεύδουν να κάνουν τις μονώσεις τους μετά το καλοκαίρι και κυρίως Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο οι μήνες αυτοί πρέπει να αποφεύγονται, λόγω της φθινοπωρινής εποχής. Αν ο καιρός είναι διασφαλισμένος τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Macon.