Στο ζήτημα των ασφαλτοστρώσεων κεντρικών οδών που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα (όπως στις Μ Αλεξάνδρου -Μανδηλαρά – Ηπείρου),σε συνδυασμό με τα έργα επέκτασης φυσικού αερίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η κα Καλογήρου Ευθυμία, Διευθύντρια Ανάπτυξης και Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.Όπως τόνισε, το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν οι πολίτες – υποψήφιοι καταναλωτές προσέρχονται για την υπογραφή του συμβολαίου σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εκ μέρους του Δήμου αλλά και της ΔΕΥΑΛ. Στις περιπτώσεις αυτές, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι υποχρεωμένη βάσει του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου Διανομής (ΦΕΚ487/Β’/20.02.2017) να προβεί σε εκσκαφή και αποκατάσταση εκ νέου.
Κοινός στόχος είναι η  προσπάθεια συντονισμού της ΕΔΑ ΘΕΣΣμε τους παραπάνω φορείςγια την διασφάλιση της μείωσης της όχλησης των πολιτών και της αποφυγής τεχνικών παρεμβάσεων σε δρόμους και περιοχές, μετά την ασφαλτόστρωσή τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όταν ο Δήμος Λαρισαίων αλλά και η ΔΕΥΑΛ έχουν προγραμματισμένα έργα σε δρόμους της πόλης, γίνεται ενημέρωση της Εταιρείας Διανομής Αερίου, η οποία με τη σειρά της μέσω προωθητικών ενεργειών (ανακοινώσεων στο τύπο, διανομή φυλλαδίων) ενημερώνει όσους πολίτες επιθυμούν να συνδεθούν στο δίκτυο του φυσικού αερίου.
Η κα Καλογήρου συμπλήρωσε επίσης, ότι οι πολίτες θα πρέπει να αιτούνται τη σύνδεση με το αέριο κατά την φάση προγραμματισμού των έργων ασφαλτόστρωσης, καθώς ισχύει η προσφορά για 100% έκπτωση στα Τέλη Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου έχοντας τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τον μετρητή, να χρησιμοποιήσουν δηλαδή την παροχή μέχρι το τέλος του έτους.
Εκτός λοιπόν από τις συντονισμένες ενέργειες ενημέρωσης, τόνισε επιπλέον ότι είναιστο χέρι των πολιτών να συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας της πόλης χωρίς να επιβαρύνονται οι δρόμοι με νέες τομές μετά την ασφαλτόστρωση.
Τέλος ανέφερε ότι οι υποψήφιοι καταναλωτές οι οποίοι θέλουν να συνδεθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου μπορούν να καλούν καθημερινά στην γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον αριθμό 11 150, για να υποβάλλουν αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να εξυπηρετούνται άμεσα όσον αφορά στην εκτέλεση των εργασιών σύνδεσης.