Το Επιμελητήριο Λάρισας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ευθύνης, αποτελούμενη από τον πολιτικό επικεφαλής Θωμά Παπαλιάγκα και τους Γιάννη Μητλιάγκα, Νίκο Γαμβρούλα και Αχιλλέα Λώλο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιχειρήσεις και την παραγωγή του Νομού Λάρισας. Η αντιπροσωπεία της Ευθύνης έγινε δεκτή από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τη γενική γραμματέα κ. Καλλιόπη Τζήκα.

Συζητήθηκαν οι αναγκαίες πολιτικές για τη συστηματοποίηση και προώθηση της παραγωγής στο Νομό, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να προτείνει ενιαία στρατηγική για τις εξαγωγές, τη βελτίωση του μάρκετινγκ και την εκπόνηση ενιαίας στρατηγικής στην προώθηση των προϊόντων του Νομού Λάρισας. Πρότεινε να δώσουμε έμφαση στους τομείς στους οποίους έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ως χώρα, όπως η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός. Απαραίτητη θεώρησε τη στροφή στην έρευνα και την καινοτομία και την εκμετάλλευση των νέων επιστημόνων όπως και με τη διασύνδεση Πανεπιστημίων και αγοράς.

Από πλευράς Δημοκρατικής Ευθύνης έγινε σε βάθος παρουσίαση του προγράμματος για τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη. Παρουσίασε μεταξύ άλλων τους επτά τομείς, στους οποίους θα πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη, όπως η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός, η ναυτιλία, η ενέργεια, οι μεταφορές, οι κατασκευές, και οι νέες τεχνολογίες.

Μεταξύ άλλων τα μέλη της Ευθύνης υποστήριξαν ότι είναι ανάγκη να μειωθούν αμέσως οι φορολογικοί συντελεστές, εισοδήματος και ΦΠΑ, στο 20% το ανώτερο εντός δύο ετών, όπως και δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με την κατάργηση του σημερινού ασφαλιστικού. Καθώς και ότι είναι ανάγκη να θεσπιστούν κίνητρα για νέες προσλήψεις, όπως απαλλαγή από ασφαλιστικές εισφορές για τα πρώτα χρόνια κλπ.

«Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει ειδικό πρόγραμμα για τις εξαγωγές, καθώς για κάθε 4 μονάδες αύξηση στις εξαγωγές αντιστοιχεί μία μονάδα αύξησης του ΑΕΠ. Η χώρα έχει δυνάμεις, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτεί, και νέους επιστήμονες με βαθιά γνώση, στους οποίους πρέπει να δώσει την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ιδέες τους» δήλωσε ο πολιτικός επικεφαλής Θωμάς Παπαλιάγκας. 

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επαφή στο μέλλον, γιατί είναι αναγκαίες οι συνεργασίες πολιτικών και παραγωγικών φορέων με σκοπό την επιδίωξη προϋποθέσεων της ανάπτυξης.