Σφοδρή χιονόπτωση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα και πλήττει την Βόρειο Ελλάδα από τα ξημερώματα της Δευτέρας πλήττει και τον διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας αφού αντιμετωπίζονται προβλήματα με την ισχυρή χιονόπτωση, την παγωμένη θερμοκρασία και την δυσκολία ορατότητας από την ομίχλη στα ορεινά της επαρχίας.

Βερδικούσια, Λιβάδι, Σαραντάπορο, Καρυά έχουν «ντυθεί» στα λευκά και υπάρχουν προβλήματα στο κεντρικό δίκτυο, όπου από το πρωί οι αλατιέρες της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν τον καθαρισμό των δρόμων σύνδεσης.

Στη Κρανιά οι υπάλληλοι του Δήμου καθαρίζουν από το πρωί το δημοτικό διαμέρισμα ενώ τα σχολεία στην Ελασσόνα και στους ορεινούς όγκους παραμένουν κλειστά.

Στη Βερδικούσια έχει πέσει το κεντρικό δίκτυο ρεύματος ενώ έξω από το Δομένικο λεωφορείο βγήκε εκτός πορείας, αλλά με την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής δεν υπήρξε κάποιος κίνδυνος για τους επιβαίνοντες.

Στη Μελούνα η μετακίνηση είναι πάρα πολύ δύσκολη και οι αρχές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής συνιστούν μαζί με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ελασσόνας προσοχή μεγάλη σε οδηγούς, μεταφερόμενους και πολίτες, αφού προβλέπεται ισχυρή χιονόπτωση αναμένεται να φέρει το βαρομετρικό χαμηλό «Λητώ» όπως και ονομάζεται από τους μετερεωλόγους που μελετούν την κατάσταση των καιρικών συνθηκών τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Στους 2 βαθμούς κυμαίνεται η θερμοκρασία ενώ αναμένεται να πέσει κάτω από το μηδέν με το πέρας της ώρας, κάτι που αποτελεί τον πιο σοβαρό κίνδυνο για πτώση της θερμοκρασίας και παγωνιά στο λευκό τοπίο που απλώνεται εδώ και ώρες.

 

elassona-city.gr

https://www.facebook.com/168909256638837/videos/778424815687275/?t=10