Ο Δήμος Ελασσόνας κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για την δημιουργία Παιδικού Σταθμού, αίθουσα προβολής του τοπικού πολιτισμού, καθώς και δημιουργία ψηφιακής ταυτότητας, στο πλαίσιο του ΜΕΤΡΟΥ 19 : «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD – LEADER ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2 : Στήριξη για την υλοποίηση δράσεων υπό την τοπική στρατηγική ανάπτυξης για παρεμβάσεις Δημοσίου χαρακτήρα» του ΠΑΑ 2014-2020. Το σύνολο του ποσού και για τα τρία έργα ανέχεται στα 735.500 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 293,900 ευρώ για την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού χώρου, για την λειτουργία του 2ου Παιδικού Σταθμού Ελασσόνας, με δυναμικότητα φιλοξενίας 50 ατόμων, στο ισόγειο του κτιρίου που φιλοξενείται σήμερα το ΚΕΠ.
Το ποσό των 391,600 ευρώ που αφορά εργασίες που πρόκειται να γίνουν για την διαμόρφωση δημοτικού κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου και του αύλειου χώρου του, που λειτουργεί ως Δημοτικό Ωδείο σήμερα, προκειμένου να λειτουργήσει ως Aίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού, με δυναμικότητα φιλοξενίας 80 καθήμενων επισκεπτών στον εσωτερικό χώρο.
Το ποσό των 30.000 ευρώ με στόχο να δημιουργηθεί η ψηφιακή ταυτότητα του Δήμου Ελασσόνας, η οποία θα αναδεικνύει τον πολιτιστικό και τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής μέσω υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικού υλικού το οποίο θα προβάλλεται στο πλανητάριο του Δήμου Ελασσόνας αλλά και στο Internet μέσω διαδραστικής ιστοσελίδας που θα αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό.
Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στην ΑΕΝΟΛ, με στόχο την επιδότηση τριών έργων που, το καθένα χωριστά, θα δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα αλλά και αναπτυξιακή προοπτική στην Ελασσόνα. Με σχέδιο και προγραμματισμό συνεχίζουμε το έργο μας, φιλοδοξώντας να μετατρέψουμε την Ελασσόνα σε μια σύγχρονη πόλη, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων της και θα αποτελεί πόλο έλξης για όλους τους υπόλοιπους."