Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ένωση Ελασσόνας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της περιοχής, τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής και τα προγράμματα που μπορούν να αξιοποιήσουν.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Αθ. Στούπας ζήτησε από το Δήμο Ελασσόνας να επενδύσει στην συντήρηση των αγροτικών υποδομών (αγροτικοί δρόμοι και δίκτυα άρδευσης), και στη συνέχεια ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Ιω. Νάνο και Ιω. Δραγατσίκη για θέματα που χρήζουν άμεσης επέμβασης, όπως τα σημεία υδροληψίας των ψεκαστικών μηχανημάτων, τη σωστή διαχείριση κενών πλαστικών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων και τις απαιτούμενες ενέργειες για να εξασφαλιστεί η πιστοποίηση της παραγωγής αμυγδάλου ως ΠΟΠ.

Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή της ευφυούς γεωργίας στα μέλη του - παραγωγούς κελυφωτών επαρχίας Ελασσόνας, οι οποίοι πέτυχαν την υψηλότερη τιμή πώλησης των προϊόντων τους στην περιφέρεια Θεσσαλίας και μείωσαν σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού και δημοτικός σύμβουλος Γ. Κυριλλίδης, τα μέλη του Δ.Σ. Χαρ. Τσουβελακίδης και Παρθ. Ταμουρίδου, καθώς και η προϊσταμένη αγροτικής ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας Ευ. Παληκαρά.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Γάτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι Συνεταιρισμοί αποτελούν σημαντικό παράγοντα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Το θέμα της πρωτογενούς παραγωγής ως μεγάλης ανεκμετάλλευτης ευκαιρίας συζητιέται στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια.

Την κατάρρευση των παραδοσιακών ελληνικών συνεταιρισμών έρχονται να καλύψουν νέου τύπου συνεργατικά σχήματα, που κατορθώνουν να αναπτύσσονται δυναμικά, ακόμα και μέσα στην κρίση. Τέτοια σχήματα μπορούν να θωρακιστούν θεσμικά, ενώ φιλόδοξοι και διορατικοί παραγωγοί θα αποκτήσουν κίνητρα για να συνεργαστούν και να αναπτυχθούν μέσα σε μεγαλύτερες, πιο ανταγωνιστικές δομές».