Θερμό χειροκρότημα και κολακευτικά σχόλια απέσπασε 2017 η Μικτή Χορωδία “music Arte”του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόναςμετά την εμφάνισή της στην Πτολεμαΐδα όπου συμμετείχε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην 2η Συνάντηση Χορωδιών Πτολεμαΐδας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Σωτήρας» στο επιβλητικό αμφιθέατρο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Παντελίδης»με την αρωγή του δήμου Εορδαίας και ήταν αφιερωμένη στη γιορτή της μητέρας.
Στην εξαιρετική χορωδιακή διοργάνωση συμμετείχαν έξιαξιόλογα φωνητικά σύνολα από τους όμορους νομούς της Κοζάνης: η Μικτή χορωδία Δήμου Κόνιτσας (ν. Ιωαννίνων), η χορωδία Π.Σ. Κεραμιδίου Κατερίνης (ν. Πιερίας),η Μικτή Χορωδία “musicArte” Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας (ν. Λάρισας), η μικτή χορωδία Βέροιας «Μουσική Πολυφωνία»(ν. Ημαθίας), η χορωδία Συλ. Φίλων Μουσικής Αλμωπίας (ν. Πέλλας) και η διοργανώτρια χορωδία Π.Σ. «ο Σωτήρας».Οι 250 περίπου χορωδοί ένωσαν τις φωνές τους δίνοντας  ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδαςσε μια γιορτή του πολιτισμού και της πολυφωνικής μουσικής. Ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα του αμφιθεάτρου.
Η μικτή χορωδία “music Arte” του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόναςπαρουσίασε ένα απαιτητικό και ευχάριστο πρόγραμμα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία acapellaκαι συνοδεία πιάνου. Διεύθυνε και συνόδευσε στο πιάνο ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.